Εκδήλωση στην Αθήνα - Ανακαλύπτοντας τη Μαγεία της Παιδικής Λογοτεχνίας
Parthenon Skulpturen

Let’s Talk: “Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;”

„ Γιατί δεν γελούν πια οι Καρυάτιδες; ”: Μια Συζήτηση για τη Σπουδαιότητα των Παιδικών Βιβλίων στην ανάπτυξη της Ιστορικής Συνείδησης και την Αξία της ενεργούς συμμετοχής των παιδιών στον Πολιτισμό.

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου, στις 18:30,  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη) προσκαλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και λάτρεις του πολιτισμού και των παιδικών βιβλίων για ένα ξεχωριστό γεγονός.

Το φανταστικό παιδικό βιβλίο της Αναστασίας Χριστοπούλου, με τίτλο “Γιατί δεν γελούν πια οι Καρυάτιδες”, θα αποτελέσει το κέντρο της συζήτησης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Θωμάς Κατσαγώνης, ενώ οι ομιλητές κ. Αγαμέμνων Τσελίκας, κ. Αναστασία Χριστοπούλου, κ. Αλεξάνδρα Πιστοφίδου, θα εξετάσουν σημαντικά θέματα όπως, πώς ένα βιβλίο μπορεί να συμβάλει στην αγάπη των παιδιών για την ιστορία και πώς μπορούμε να προωθήσουμε στα παιδιά την ανάγκη να γίνουν ενεργοί πολίτες που θα προστατεύουν και θα εκτιμούν τον πολιτισμό μας.

Μέσα από την αφήγηση και την εικονογράφηση, τα παιδικά βιβλία διαμορφώνουν την αντίληψη των παιδιών για τον κόσμο γύρω τους. Είναι η ευκαιρία να συζητήσουμε, να εμπνευστούμε και να ανακαλύψουμε μαζί τον θαυμάσιο κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας, που μας διδάσκει να ονειρευόμαστε και να αγαπάμε τον πλούτο του πολιτισμού μας.

Η εκδήλωση αναμένεται να προσφέρει βαθιές σκέψεις και έμπνευση σε όσους αγαπούν τα παιδικά βιβλία και ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση των νέων γενεών και αποτελεί ένα βήμα προς την ανάπτυξη μιας γενιάς, που θα είναι σωστά ενημερωμένη, δραστήρια και δεσμευμένη στην προαγωγή της δικαιοσύνης και της πολιτιστικής προστασίας.

Mag. Αλεξάνδρα Πιστοφίδου

Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Αυστριακής Επιτροπής για την Eπανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, Parthenon Skulpturen.

Αφήστε μια απάντηση