Parthenon Sculptures Parthenon Skulpturen Πολιτισμός

Women in Politics and Communication

Μία βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες πολιτικούς, δημοσιογράφους & επικοινωνιολόγους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση στην Ελλάδα Women In Politics & Communication αφιερωμένη στις Γυναίκες πρωταθλήτριες στον πολιτικό στίβο και τις Επαγγελματίες στο ευρύτερο πεδίο της επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε  στο ξενοδοχείο NYX Athens με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο του Alpha, Ναταλία Αργυράκη.

Ναταλία Αργυράκη, παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του Alpha

Στόχος η δημιουργία ενός χώρου συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών όπου οι γυναίκες πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι συναντήθηκαν , μοιράστηκαν εμπειρίες και ιδέες για την προώθηση της γυναικείας συμμετοχής και επιρροής σε αυτούς τους τομείς. Ένα απόγευμα ανέδειξε τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική και την επικοινωνία και την προώθησης της ισότητας των φύλων σε αυτούς τους τομείς.

Η  Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε μία τετ α τετ συνάντηση με το δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κώστα Λασκαράτο, υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή ΚΑΙ στην εργασία.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Λασκαράτος

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις στερεότυπες αντιλήψεις στην πολιτική σφαίρα, και την προσπάθεια εξισορρόπησης της πολιτικής και με την οικογενειακή ζωή συζήτησαν Νάντια Γιαννακοπούλου (Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), η Κατερίνα Νοτοπούλου (Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) και η Ρωξάνη Μπέη (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δήμος Αθηναίων) με το δημοσιογράφο του Ant1, Γιώργο Γρηγοριάδη.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με το δημοσιογράφο του Ant1, Γιώργο Γρηγοριάδη.
Η Νάντια Γιαννακοπούλου Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τη Ρωξάνη Μπέη, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δήμου Αθηναίων

 

 

 

 

 

 

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Ισάακ Τριανταφύλλιδης ‘’ανέκρινε’’ τις συναδέλφους του Δέσποινα Τσόκου (Mega & Deautche Welle) και την Άννα Λιβαθυνού (Action24) για όλα όσα ενθαρρύνουν ή αποθαρρύνουν την εξέλιξη των γυναικών στο συνεχώς μεταβαλλόμενο και άκρως απαιτητικό χώρο της δημοσιογραφίας ενώ η Ευλαμπία Ρέβη (OPEN) μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της για το μάχιμο ρεπορτάζ και τη προσέγγιση των κοινωνικών θεμάτων.

δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Ισάακ Τριανταφύλλιδης, με τις δημοσιογράφους Δέσποινα Τσόκου (Mega & Deautche Welle) και την Άννα Λιβαθυνού (Action24)
Η δημοσιογράφος Άννα Λιβαθυνού (Action24)
Η δημοσιογράφος Δέσποινα Τσόκου (Mega & Deautche Welle)

 

 

 

 

 

Το τελευταίο πάνελ αφιερώθηκε στην εταιρική επικοινωνία όπου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Marketing Director, VETO SA υποδέχθηκε την Υπατία Αλεξάκη (HR & Business Director Anastassiadis Group), την Αγγελική Λαδιά (Marketing Director ΝΥΧ) και τη Μαρία Οδυσσέως (Marketing Director KEAN Soft Drinks cy) σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την ανάπτυξη του ρόλου των γυναικών στον ανταγωνιστικό κλάδο της εταιρικής επικοινωνίας στη ψηφιακή εποχή, τις διεθνής τάσεις και τις αγορές του εξωτερικού.

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Marketing Director, VETO SA, με την Υπατία Αλεξάκη, HR & Business Director Anastassiadis Group
Μαρία Οδυσσέως, Marketing Director KEAN Soft Drinks cy
Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Marketing Director, VETO SA, με την Υπατία Αλεξάκη, HR & Business Director Anastassiadis Group και την Αγγελική Λαδιά, Marketing Director ΝΥΧ

 

 

 

 

 

 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις τιμητικές διακρίσεις 3 γυναικών που τα μέλη του οργανισμού ξεχώρισαν με κριτήριο τη συνολική σταδιοδρομία, το έργο και τα επιτεύγματα τους σε πολιτικά, επικοινωνιακά και κοινωνικά θέματα :

  • Αλεξάνδρα Πιστοφίδου, Ιδρύτρια και Πρόεδρος Αυστριακής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
  • Ευγενία Αναστασιάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κοινωφελούς Ιδρύματος Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου
  • Γεωργία Παράσχου, Ιδρύτρια HUMANITY Greece

Τις απονομές των βραβείων έκαναν ο Chief Communication Officer του Ομίλου Intrakat, Γιώργος Τσαπρούνης και ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας.  Το after party ανέλαβε η παραγωγό του BEST Radio, Μαρία Παπιδάκη.

Ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας με την Ευγενία Αναστασιάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κοινωφελούς Ιδρύματος Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου
Γεωργία Παράσχου, Ιδρύτρια HUMANITY Greece
ο Chief Communication Officer του Ομίλου Intrakat, Γιώργος Τσαπρούνης με την Αλεξάνδρα Πιστοφίδου, Ιδρύτρια και Πρόεδρο της Αυστριακής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

 

 

 

 

 

Η κα Πιστοφίδου, μετά την παραλαβή του βραβείου της δήλωσε:

“Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό των αξιοσημείωτων επιτευγμάτων γυναικών στην πολιτική σκηνή και στον ευρύτερο τομέα της επικοινωνίας. Η εκδήλωση αυτή λειτουργεί ως απόδειξη των βημάτων που έχουμε κάνει προς την κατεύθυνση της ισότητας των φύλων και του ζωτικού ρόλου που διαδραματίζουν οι γυναίκες στη διαμόρφωση της κοινωνίας μας.

Αυτή η αναγνώριση αναδεικνύει το πάθος της ομάδας μας από το 2017 για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειές μας σε πολλαπλά «μέτωπα», όλα αυτά τα χρόνια! Είμαι ευγνώμων στην αυστριακή ομάδα, Österreichische Komitee für die Rückgabe der Parthenon Skulpturen, ( Nikola Ruzicic, Florian Schaller, Matthias Waldherr ) και σε όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν και μας βοήθησαν, Έλληνες και Φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο. Για εμένα, αυτό το βραβείο συμβολίζει το αποτέλεσμα των ετών που αφιέρωσα στην επιδίωξη της επιστροφής όλων των Γλυπτών του Παρθενώνα, αισθανόμενη το ηθικό χρέος να συνεισφέρω κάτι ουσιαστικό στην πατρίδα μου και στον κόσμο.

Ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές, ROUS PR και SYNIPARXIS για την αξέχαστη εκδήλωση και για την τιμή που μου έκαναν.

Με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη,

Mag. Αλεξάνδρα Πιστόφιδου”

 

Αφήστε μια απάντηση