TasosP.-OnLine Συνεντεύξεις

Συνέντευξη | O Aural Fragment βρίσκει πάντα τον τρόπο να μάς ταξιδεύει με τις συνθέσεις του

Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει έναν “ξεχωριστό” ήχο, ένα ακουστικό θραύσμα όπως ο ίδιος το αποκαλεί (“AURAL FRAGMENT”). Ο Γιώργος Λαζάρου, το πρόσωπο πίσω από τους Aural Fragment, καταφέρνει με κάθε δισκογραφική του δουλειά να μάς ταξιδεύει. Σπάνια δίνει συνεντεύξεις γιατί περισσότερο τού αρέσει να εκφράζεται μέσα από τη μουσική του.

Πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε μέσα από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία της FM Records το τέταρτο μέρος του Oceanic.  Το άλμπουμ δεν άργησε να ανεβεί στην πρώτη θέση του Γενικού i-Tunes Album Chart της Ελλάδας.

1.Καλησπέρα Γιώργο, θα ήθελες να μας πεις πότε ξεκίνησες το ταξίδι σου στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής;

To 1986 ξεκίνησα μαθήματα πιάνου τα οποία όμως διέκοψα δύο χρόνια αργότερα για να ασχοληθώ αποκλειστικά και μόνον με τα keyboards, synthesizers και με τη μουσική τεχνολογία – ήχο. Τα εφόδια που είχα στον τομέα της μουσικής ήταν ελάχιστα αλλά παρόλα αυτά ήταν αρκετά για να με κάνουν να κατανοήσω το πώς θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ τη «μαγεία» της μουσικής μαζί με τα τεχνολογικά μέσα της τότε εποχής για τις μουσικές μου συνθέσεις αλλά και μετέπειτα με την εξέλιξη της τεχνολογίας σταδιακά μέχρι και σήμερα. Από το 1989 μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι εντατικά στο στούντιο μου.

 

 

2. Το  «Oceanic» είναι σε τετραλογία. Το πρώτο μέρος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και το τέταρτο μέρος κυκλοφορεί φέτος το καλοκαίρι μέσα από την δισκογραφική εταιρεία της FM Records. Ποιά ήταν επιγραμματικά τα στοιχεία εκείνα που σε ενέπνευσαν σε κάθε μέρος/άλμπουμ μιας και γράφτηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Όλα αυτά που ακούσαμε μέσα από την τετραλογία του «Oceanic» είναι ένα παιχνίδι του μυαλού και της φαντασίας μου αφού ποτέ μου δεν έχω δει τον βυθό και όλα αυτά «μέρη» που φαντάζεται κανείς όταν ακούει το άλμπουμ . Ο λόγος είναι πως δεν ταξιδεύω συχνά και η αλήθεια είναι πως φοβάμαι λίγο το νερό (γέλιο).

Όμως το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας είναι το χρώμα που χαρακτηρίζει εμάς τους Έλληνες και το αγαπώ πολύ, επομένως πιστεύω πως αυτό είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που με συνέδεσαν με τον τίτλο «Oceanic».

3. Στο νέο σου άλμπουμ συμμετέχουν οι Μάνια Βλαχογιάννη, Γιούλη Φιλιππίδου και Δήμητρα Καμίτση. Ποιά στοιχεία από την προσωπικότητα της καθεμίας  σε ενέπνευσαν στη δημιουργία του νέου άλμπουμ.

Η κυρία Μάνια Βλαχογιάννη είναι μία πολύπλευρη και δυναμική προσωπικότητα, διαθέτει θετική ενέργεια και πάντα έχει όρεξη για δουλειά.

Όσο για τις κυρίες Γιούλη Φιλιππίδου και Δήμητρα Καμίτση δεν αποτελούν καμία εξαίρεση από τα παραπάνω που σας περιέγραψα, τις χαρακτηρίζει εξίσου ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και η αγάπη για αυτό το project. Το σίγουρο είναι πως η συμμετοχή τους έδωσε αυτό που πραγματικά έλειπε από την τετραλογία των Oceanic.

Και οι τρεις κυρίες έχουν και θα έχουν πάντα το σεβασμό και την εκτίμησή μου!

 

4. Ποια στοιχεία θεωρείς πως χαρακτηρίζουν τη μουσική που γράφεις;

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες μου είναι περισσότερο οι ηλεκτρονικοί ήχοι με το «πάντρεμα» φυσικών και ατμοσφαιρικών ήχων.

5. Πιο από τα albums σου αγαπάς και ξεχωρίζεις από της υπόλοιπες δισκογραφικές δουλειές που έχεις κάνει ;

Αν και δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω τα άλμπουμς μου, το αγαπημένο μου είναι το «The Passing» (σημείωση : το άλμπουμ κυκλοφόρησε πέρυσι το Σεπτέμβριο από την FM Records). Το άλμπουμ που ευχόμουν να μην είχα γράψει ποτέ, όσο απίστευτο και αν ακούγεται αυτό. Από όσο μπορώ να θυμηθώ κατά της διάρκεια της παραγωγής το μόνο που έχω να πω είναι ότι ήταν κάτι υπεράνω των δυνάμεών μου προκειμένου να το ολοκληρώσω και αυτό γιατί ήθελα να είναι ό,τι καλύτερο και ό,τι πιο αληθινό έχω κάνει ποτέ. Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ το αφιέρωνα στο πιο ιερό πρόσωπο της ζωής μου, στη μητέρα μου, οπότε και καταλαβαίνει κανείς το πόσο μεγάλο βάρος ήταν για μένα να το ολοκληρώσω μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο όσο δηλαδή διήρκεσε η ηχογράφηση και η παραγωγή του.

6. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια μετά την κυκλοφορία του τέταρτου μέρους του Oceanic.  

 Ελπίζω μέχρι το επόμενο καλοκαίρι σε μία live παρουσίαση των Oceanic project.  Εύχομαι μαζί με τους συνεργάτες μου να τα καταφέρουμε και να το υλοποιήσουμε!

7. Τέλος, ποια είναι η σχέση με τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Μία ευχή για αυτούς;

Έχω και μιλάω με κάποιους φίλους στο εξωτερικό οι οποίοι μού λείπουν αφάνταστα πολύ. Αν και δεν ταξιδεύω, πόσο μάλλον λόγω της πανδημίας τα τελευταία 2,5 χρόνια, προσπαθώ να κρατάω μαζί τους μια επαφή μέσω των social. Το μήνυμα που στέλνω σε όλους τους Έλληνες της ομογένειας είναι να συνεχίσουν να αγαπούν την Ελλάδα και να στηρίζουν τους Έλληνες μουσικούς. Η στήριξή τους μάς δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να γράφουμε όμορφες μελωδίες.

 

Digital Links

Spotify https://tinyurl.com/57y8f4us

Apple Music https://tinyurl.com/4m46yvp8

YouTube https://tinyurl.com/2t7hsu5e

YouTube Music https://tinyurl.com/2p8py4hs

Amazon Music https://tinyurl.com/mpp5padd

Deezer https://tinyurl.com/bdfv6hu3

Napster https://tinyurl.com/5n8jvp8y

Tidal https://tinyurl.com/28suyu6s

Αφήστε μια απάντηση