Χωρίς κατηγορία

Ακούσαμε το single “Yesterday” από τους Rukiye και Tylarik

H Rukiye από τη Γερμανία και ο Tylarik συνεργάστηκαν και μας έδωσαν το υπέροχο single “Yesterday”, το οποίο κυκλοφορεί από την Spider Music.

Η Rukiye έδειξε από τα νωρίς το ενδιαφέρον της για τη μουσική και αγάπησε μουσικές σκηνές από διάφορες χώρες λόγω των ερεθισμάτων που είχε. Πιο συγκεκριμένα, στα πρώτα χρόνια της ζωής της, η καλλιτέχνιδα έπιασε τον εαυτό της να ενθουσιάζεται από την Τουρκική, τη Γερμανική, την Αμερικανική και την Ελληνική μουσική, ενώ εκτός από τις μουσικές αυτών των χωρών, είχε την επιθυμία γνωρίσει όλα τα είδη μουσικής και τραγούδησε μπαλάντες, ραπ, ποπ τραγούδια, ροκ μουσική, R&B και λαϊκά τραγούδια.

Έχοντας λοιπόν καλλιεργήσει τα ερεθίσματα της και έχοντας φτάσει να τραγουδά στην Αγγλική, Τουρκική, Γερμανική, και Ελληνική γλώσσα, άρχισε να συνεργάζεται με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο ποιητής Γιώργος Χονδραλής στο σχήμα «Δροσοσταλιά» τραγουδώντας singles, να κάνει όμορφες διασκευές όπως η διασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη «Όμορφη πόλη» τραγουδισμένο στην Ελληνική, Γερμανική και Τουρκική γλώσσα, αλλά και να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα της μέσω της spider music σε συνεργασία με τον Αμερικανό τραγουδιστή Tylarik, δημιουργώντας το single “Yesterday”.

 

Στο single “Yesterday” έρχονται στα αυτιά μας πατώντας το play γλυκές μελωδίες που φέρνουν αέρα από Αμερική. Ο Tylarik έχει βάλει το χεράκι του και παίρνει το πρώτο βήμα ξεκινώντας να τραγουδά με αυτή την ενδιαφέρουσα χροιά της φωνής του, όπου είναι τόσο ήρεμη αλλά και παράλληλα τόσο ανεβαστική, με jazz πινελιές και funky λεπτομέρειες. Κάθεται όμορφα στα αυτιά του ακροατή και τον ηρεμεί με αυτή την αλλοπρόσαλλη γλυκιά μελωδικότητα της, η οποία δείχνει το ποιόν, το ταλέντο και την εργατικότητα του καλλιτέχνη που ξέρει πως να κινηθεί μέσα στο κομμάτι και να του δώσει αυτό που χρειάζεται να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Και εκεί έρχεται η Rukiye! Η Rukiye μπαίνει στο κομμάτι με τα δικά της χαρακτηριστικά και αλλάζει το φωνητικό τέμπο με την αισθησιακή και μελιστάλακτη χροιά της. Ανοίγει το στόμα της και έρχονται στα αυτιά του ακροατή φωνητικά επίπεδα που μπορούν να τον συνεπάρουν και να τον ταξιδέψουν. Όπου πρέπει στοιχειώδη και άρτια φωνητικά, όπου πρέπει ψηλές νότες που σε κερδίζουν και είναι άξιες θαυμασμού! Πραγματικά δίνει το χέρι της στον Tylarik και το λιθαράκι της στο κομμάτι “Yesterday”, το οποίο είναι αποτέλεσμα όλων των ερεθισμάτων της, και καταφέρνει να σταθεί όπως πρέπει για να δώσει την αίγλη που χρειάζεται η συγκεκριμένη σύνθεση.

Διότι το τραγούδι “Yesterday” που κυκλοφορεί από την Spider Music, είναι ένα τραγούδι που στέκεται φανταστικά ως δημιούργημα δύο καλλιτεχνών και δεν φαίνεται μόνο στους τίτλους, αλλά και στο κομμάτι. Η συνεργασία του Tylarik με την Rukiye είναι αυτό που μετράει στο τραγούδι “Yesterday”, διότι δεν θα έφτανε στο επίπεδο που είναι αν δεν είχε ο ένας τον άλλον. Αλληλοσυμπληρώνονται και κουμπώνουν άψογα. Λες και ζουν και δουλεύουν χρόνια μαζί και ξέρουν ο ένας τα κουμπιά του άλλου. Εκεί που ο ένας ανεβαίνει ο άλλος σιγοντάρει και αντίστροφα, χωρίς να μειώνεται κάνενας από τους δύο καλλιτέχνες, καμία από τις δύο φωνές, κάνενα από τα δύο ταλέντα!

Το single “Yesterday” των Rukiye και Tylarik, είναι ειλικρινά ένα εξαιρετικό τραγούδι που φέρνει άλλον αέρα και μπορεί να ακουστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις στιγμές. Είναι υπέροχο το πως σε ηρεμεί, σε ξεσηκώνει και πάνω από όλα σε αγγίζει! Μπράβο ταλεντάρες!

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spidermusic.com