Χωρίς κατηγορία

Ακούσαμε το νέο single του Μπάμπη Τζανιδάκη με τίτλο «Εχαμογέλασε η αυγή»

 

 

Ο Μπάμπης Τζανιδάκης είναι εδώ με το νέο του τραγούδι «Εχαμογέλασε η αυγή», το οποίο είναι γέννημα της συνεργασίας της Spider Music με τα Active Studio και κυκλοφορεί ψηφιακά από τις 29 Νοεμβρίου σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα από την Spider Music.

Το «Εχαμογέλασε η αυγή» αναφέρεται στο Παραδοσιακό από την Αρτάκη Κυζίκου, μόνο που τώρα έχει ντυθεί μουσικά και φωνητικά με νέα χρώματα, τα χρώματα του Τζανιδάκη. Ο Τζανιδάκης σεβόμενος απόλυτα την παράδοση διασκεύασε εκ νέου το τραγούδι και πρόσθεσε την πολυετή πείρα του, αλλά και τα μουσικά του ερεθίσματα που διαφέρουν από τα πραγματικά μουσικά ερεθίσματα του τραγουδιού. Το αποτέλεσμα; Παραπάνω από ενδιαφέρον και παραπάνω από υπέροχο!

Όσον αφορά την πείρα του, όλοι γνωρίζουν πάνω κάτω το μουσικό παρελθόν του Τζανιδάκη, το οποίο συνοδεύεται από πολλές επιτυχίες όπως το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “Σε Άσπρο Πανί” που κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία τον Οκτώβρη του 2017, σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ από την Spider Music, αλλά και τις δισκογραφικές και συναυλιακές του συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως: ο πολυοργανίστας Ross Daly, o Video Artist-Εικαστικός SBell ή ο Performer Γιάννης Σμέρος. Έτσι, δεν χωράει αμφησβήτηση για το πως μπορεί να συμβάλλει και πως μπορεί να κινηθεί με τις μουσικές του γνώσεις που τροφοδοτούνται από την πείρα του. Ακούγοντας το τραγούδι καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για έναν τυχαίο μουσικό που απλά επέλεξε να κάνει μία διασκευή.

Όσον αφορά τα μουσικά του ερεθίσματα που παίρνουν τον πρώτο λόγο και πλάθουν ουσιαστικά αυτή τη διαφορετική και ιδιαίτερα όμορφη διασκευή του τραγουδιού «Εχαμογέλασε η αυγή», ο Μπάμπης Τζανιδάκης χρησιμοποιεί τα στοιχεία που του είναι γνώριμα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο τραγούδι στοιχεία της ροκ. Ο Τζανιδάκης δημιουργεί κυρίως συνθέσεις βασισμένες στη ροκ μουσική και σε αυτή την περίπτωση επιλέγει το ρίσκο της δημιουργίας και περιπλέκει παραδοσιακά οργάνα, όπως τα λαούτα της Κρήτης ή τα παραδοσιακά κρουστά της Ηπείρου στις ροκ ενορχηστρώσεις του, με αποτέλεσμα να οδηγούν το ροκ μουσικό ιδίωμα σε ελληνικές φόρμες που συνδυάζουν τον δυναμισμό του ηλεκτρικού ήχου, με τις γνώριμες χορευτικές μελωδίες της ελληνικής μας παράδοσης. Είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό πάντρεμα που σου δημιουργεί ανατριχίλα! Ειδικά αν αγαπάς τη ροκ μουσική και τις παραδόσεις της χώρας σου θα συγκινηθείς!

Ειλικρινά, αξίζουν συγχαρητήρια στον Μπάμπη Τζανιδάκη για την επιλογή του να κινηθεί προς αυτά τα ιδιαίτερα μονοπάτια, διότι θέλει κότσια, αλλά και επαγγελματισμό και μουσική ωριμότητα για να επιλέξεις τη δημιουργία μιας τέτοιας σύνθεσης. Δεν είναι εύκολο εξάλλου στο να δημιουργηθεί, διότι αναμειγνύονται ουσιαστικά δύο τόσο διαφορετικά μουσικά είδη. Όταν όμως εν τέλει ακούσει κάποιος το «Εχαμογέλασε η αυγή» του Μπάμπη Τζανιδάκη, ίσως και να αναθεωρήσει γιατί καταλαβαίνει ότι αυτά τα μουσικά είδη δένουν τόσο όμορφα σαν να τόσο ίδια.

Μπράβο Μπάμπη Τζανιδάκη! Δημιούργησες μία σύνθεση, ένα τραγούδι, μία διασκευή που παρουσιάζει μοναδικότητα και οι λάτρεις της παράδοσης αλλά και της καλής και σωστής μουσικής, σίγουρα θα αγαπήσουν!