Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Δήμος Ρεθύμνης κατέκτησε το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας της ΕΕ

 

Το Ρέθυμνο τα κατάφερε!! Ο Δήμος Ρεθύμνης κατέκτησε το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας της ΕΕ

 

Μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση κατέκτησε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, ο Δήμος Ρεθύμνης, κερδίζοντας το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής. Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες και μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά, ο Δήμος Ρεθύμνης βρέθηκε στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος κατακτώντας το Βραβείο  από τις δύο  σύγχρονες, οργανωμένες και  πληθυσμιακά μεγαλύτερες, συνυποψήφιές του πόλεις,  τη Φλωρεντία της Ιταλίας και τη Βαρσοβία της Πολωνίας.

 

 

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων   και Προγραμματισμού κ. Άγγελος Μαλάς, ως επίσημος εκπρόσωπος του Δήμου Ρεθύμνης, συνοδευόμενος από τον   Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πληροφορικής – Προγραμματισμού &  Ανάπτυξης Δ. Ρεθύμνης κ. Νίκο Βώβο.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη συμμετοχή του στην τελετή βράβευσης στη βελγική πρωτεύουσα, σεβόμενος τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, συγκινημένος και βαθιά ικανοποιημένος από την επιτυχία του Ρεθύμνου,  συνεχάρη  τους συνεργάτες του για τη συμβολή τους σε αυτή την αδιαμφισβήτητη  επιβράβευση του στρατηγικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής,  η οποία αντανακλά  μία αξιέπαινη συλλογική προσπάθεια για την αστική  βιώσιμη κινητικότητα και την αειφόρο ανάπτυξη που ξεκίνησε το 2007 και η οποία, απαντά σε ένα μείζον για την χώρα μας ζήτημα, αυτό της οδικής ασφάλειας.

 

 

Αναφερόμενος στη σημασία της συγκεκριμένης διάκρισης ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως αποτελεί το εφαλτήριο  για μια νέα αναπτυξιακή περίοδο το Δήμο Ρεθύμνης.

Πρακτικά, συνιστά ένα αξιόπιστο διαβατήριο για το  Δήμο Ρεθύμνης στην, ακόμη πιο δυναμική και με αξιώσεις, διεκδίκηση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα και διακρίσεις.

 

 

Επιπροσθέτως, αποτελεί ένα ισχυρό εφόδιο τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού, αφού επιβεβαιώνει το πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει εδραιώσει το Ρέθυμνο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ως μία πόλη υψηλής  ποιότητας ζωής, ισχυροποιώντας έτσι  τη θέση του στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια τουριστική αγορά ως ταξιδιωτικό προορισμό ασφαλή, που σέβεται το περιβάλλον και παρέχει σύγχρονες, υψηλού επιπέδου  και περιβαλλοντικά φιλικές  υπηρεσίες, δυνατότητες  και επιλογές  στους κατοίκους κι επισκέπτες του.

 

 

Με  αφορμή την ευρωπαϊκή επιτυχία του Δήμου, ο Δήμαρχος απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους συνεργάτες του, αιρετούς και εργαζόμενους του Δήμου Ρεθύμνης καθώς και στην  κοινωνία του Ρεθύμνου, που συμμερίζονται και υποστηρίζουν με συνέπεια, αφοσίωση και εμπιστοσύνη κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία, κάθε καινοτόμο δράση, κάθε πρωτοποριακή ιδέα και σύγχρονο  βηματισμό, που φέρνει το Ρέθυμνο ακόμη πιο ψηλά στην ιεραρχική κλίμακα των πόλεων προχωρούν σταθερά μπροστά, αφήνοντας θετικό περιβαλλοντικό και ανθρώπινο αποτύπωμα στον πλανήτη μας.

Αφήστε μια απάντηση