Εκκλησιαστικά Νέα

Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Λονδίνο η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, καθώς και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, συλλειτουργών μετά του ιερατικώς Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνά Μπακάλη, του Αρχιμ. κ. Νήφωνος Τσιμαλή και του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Αθανασίου Γκίκα, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τη Θεία Λειτουργία ετέλεσε την επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους και στη συνέχεια ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

 

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα Kentish Town, συλλειτουργών μετά του Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Μιχαηλίδη και του Οικονόμου κ. Kristian Akselberg.

 

Αφήστε μια απάντηση