Χωρίς κατηγορία

Ακούσαμε το άλμπουμ των SUBFIRE με τίτλο “Define The Sinner”

 

SUBFIRE – άλμπουμ “Define The Sinner” (10 Σεπτεμβρίου 2021, Symmetric Records)

 

Με power metal διαθέσεις αλλά και heavy περάσματα μπαίνουν στη δισκογραφία οι δικοί μας Subfire. Το άλμπουμ τους με τίτλο «Define The Sinner» που κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτέμβρη από την ελληνική Symmetric Records, τους κατατάσσει στα μελωδικά μονοπάτια που τόσο πολύ έχουν τιμηθεί στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία με πλήθος όμορφων κυκλοφοριών στον heavy/power/doom χώρο.

 

Οι Subfire δεν αποτελούν εξαίρεση και μάλιστα εντυπωσιάζουν, ως επί το πλείστον, κατά την ακρόαση του άλμπουμ, δείχνοντας ότι καταστάλαξαν τελικά (μιλάμε για μπάντα που δημιουργήθηκε το 2004) στο κατάλληλο ύφος που τους ταιριάζει και χρωστάει αρκετά στους Ιced Earth και τους Blind Guardian των ‘90ς, αλλά η μπάντα επίσης δίνει και μια ξεχωριστή νότα στις μελωδίες της, χωρίς να χρησιμοποιεί μάλιστα πολύ παρωχημένα ανατολίτικα στοιχεία

Ο δίσκος ξετυλίγεται δραματικά από την έναρξη και το πολύ όμορφο εισαγωγικό κομμάτι “Sacred Destinies” που σε βάζει στο στόρι μέχρι το  “Strength & Hope” με το οποίο καταλήγει. Οι power metal κιθάρες κονταροχτυπιούνται και έρχονται σε αντίθεση με τα ρυθμικά θέματα, προσφέροντας ιδιαίτερη ποικιλία στο άκουσμα, ενώ οι φίλοι του πραγματικού metal θα αγαλλιάσουν, από τη στιγμή που η μπάντα δείχνει να τιμά πολύ και τον κλασικό metal ήχο των Ιron Maiden και αντίστοιχων μεγάλων ονομάτων.

Θα μπορούσαμε να διακρίνουμε στα πιο power σημεία, την επιρροή των Iced Earth στη μπάντα, όμως πάλι φιλτράρεται πολύ ωραία από την δεξιοτεχνία των μελών και την ικανότητα στο songwriting, οπότε δεν ενοχλεί καθόλου. Κομμάτια σαν το “Infinity”, το “Sins of Morality” και το “Soul Redemption” κερδίζουν τις εντυπώσεις από την πρώτη ακρόαση, αλλά αξίζει να εξεταστεί και να ακουστεί το άλμπουμ σερί, ώστε να εκτιμηθεί όλη η αξία της μουσικής των Subfire.

Είναι πολύ παρήγορο που μπάντες από χώρα μας και με με τόσο δύσκολη πορεία που έχουμε διανύσει, εξακολουθούν να έχουν τη φλόγα και να προσφέρουν δυνατά και ποιοτικά άλμπουμ στον κορεσμένο power metal χώρο.

Οι Subfire δίνουν λύσεις και σε αυτό με έξυπνα περάσματα που προσφέρουν αναζωογονητικές ανάσες, υπέροχα φωνητικά με θεατρικότητα και λόγο ύπαρξης και κυρίως καλά κομμάτια. Συστήνεται ανεπιφύλακτα στους οπαδούς του συγκεκριμένου ήχου!

 

Facebook: https://www.facebook.com/SubfireOfficial/

Instagramhttps://www.instagram.com/subfireband/

Youtubehttps://www.youtube.com/user/subfireband

Bandcamp: https://subfire.bandcamp.com

Subfire – Fate Of A Sinister World (Official Music Video)

https://www.youtube.com/watch?v=kf-8claDxGo