Ειδήσεις Ελλάδα Κύπρος

Επίσκεψη της ΠτΔ Πράσινη Γραμμή, στα Φυλακισμένα Μνήματα……

 

Επίσκεψη στην Πράσινη Γραμμή, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε χθες, 22-9-20, δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Κύπρο, την Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός (Πράσινη Γραμμή), όπου ξεναγήθηκε από την Τιτίνα Λοϊζίδου. Στη συνέχεια μετέβη στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου την υποδέχτηκε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας Έμιλυ Γιολίτη.

Μετά την κατάθεση στεφάνου και την ξενάγησή της στο χώρο των μνημάτων, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή. Την υποδέχτηκαν ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς. «Με βαθιά συγκίνηση τιμάμε τους ανδρείους που έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου. Ελάχιστο χρέος μας στη μνήμη τους είναι να εργαστούμε, με ακλόνητη επιμονή και πίστη, για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση της Μεγαλονήσου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων ΕΛΔΥΚ, που τελέστηκε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Μαλούντα. Στο βιβλίο των επισκεπτών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα εξής: «Με υπερηφάνεια επισκέπτομαι σήμερα το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, της Δύναμης που με την παρουσία της τιμά τους αδελφικούς δεσμούς της Ελλάδας με την Κύπρο και αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της χώρας μας στον κυπριακό ελληνισμό. Οι ηρωικές θυσίες της ΕΛΔΥΚ στον αγώνα για την προάσπιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας των Κυπρίων ανήκουν στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας και αποτελούν πηγή έμπνευσης για το μέλλον.»

 

http://www.presidency.gr

 

Αφήστε μια απάντηση