Μουσική

Ακούσαμε το ομώνυμο άλμπουμ των Ιταλών PENTESILEA ROAD

PENTESILEA ROAD – album “Pentesilea Road” (26 Φεβρουαρίου 2021, self-release)

Δυνατοί και ώριμοι, οι Pentesilea Road μας έρχονται από την Ιταλία. Με προοδευτικούς metal ήχους, κυκλοφορούν φέτος το ντεμπούτο τους, ανοίγοντας τα πανιά τους.

 

Με μπλεξίματα έντεχνα και τεχνικά, που αναπολούν τα 90s, οι Ιταλοί κάποιες φορές πιο απαλοί και κάποιες άλλες σκληρότεροι έρχονται να δώσουν τη δική τους απάντηση στους μελωδικούς prog ήχους της Αμερικής.

Με μια τρομερή και διάχυτη αγάπη στους Fates Warning, η μπάντα μας ταξιδεύει με τους ήχους της και μας κάνει να δούμε πράγματα που από τα “είδωλά” τους δεν είδαμε ποτέ. Αυτό μάλιστα στέκει και αρκετά, αφού ο Mark Zonder και ο Ray Alder συμμετέχουν πολύ ενεργά σε αυτό το άλμπουμ, ενώ μεταξύ άλλων δεν κρύβεται η πιο rock  πλευρά της μπάντας.

Οι κιθάρες, καλοπαιγμένες και καλογραμμένες, πρωταγωνιστούν με τις κορυφώσεις και την έκφρασή τους, δίνοντας πραγματικά το κίνητρο για την συναρπαστική πορεία του άλμπουμ, από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Οι Pentesilea Road παίρνουν φόρα, αλλά λίγο ακόμα γκάζι στην όλη τους ενέργεια, θα έδινε ένα ακόμα σπρώξιμο στο όλο εγχείρημα.

Παρόλα αυτά, μια δουλειά σαν αυτή, και δη ντεμπούτο, δείχνει πως η μπάντα είναι σοβαρή, βλέπει τα πράγματα επαγγελματικά και σίγουρα αξίζουν συνέχειας.

 

Ο δίσκος είναι η τέλεια προσθήκη στη δισκοθήκη των προοδευτικών φίλων, για να φρεσκάρουν τα αυτιά τους, μα και να θυμηθούν τα παλιά.

 

 

https://www.facebook.com/pentesilearoad

https://pentesilearoad.bandcamp.com/album/pentesilea-road-2

https://www.youtube.com/channel/UCKeoz8TsveQC6MOzQPysoKA

https://open.spotify.com/artist/2dfuaABjoufPDGwPHAp090?si=WrdQZTXzSVCAKXihhtdeGQ

PENTESILEA ROAD – Memory Corners (feat. Mark Zonder)

https://www.youtube.com/watch?v=n0QqbI-9oSg

PENTESILEA ROAD – Shades Of The Night (Bonus Track feat. Ray Alder)

https://www.youtube.com/watch?v=VOG1pY7KmU4

 

 

Αφήστε μια απάντηση