Μουσική

Ακούσαμε το νέο instrumental EP – FOIVOS – “Distorted”

 

FOIVOS – EP «Dιstorted»…(4 Δεκεμβρίου 2020, self-release)

Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος, είναι παράδειγμα κιθαρίστα, με πολλές συνεργασίες και ένα ευρύ φάσμα στο μουσικό του πέρασμα, με ήχους και καλλιτέχνες. Η αγάπη του όμως για τους πιο σκληρούς ήχους, φέρνει τώρα το Distorted, κάνοντας ένα ιδιαίτερο, προσωπικό βήμα στην καριέρα του.

 

To πρώτο ΕΡ του Φοίβου,  έρχεται να μας κάνει ένα μικρό μα περιεκτικό ταξίδι, και να μας στροβιλίσει, στα instrume(n)tal χαρακτηριστικά μεγάλων, μα εκφραστικών βιρτουόζων που εκφράζονται αλλά δε φλυαρούν. Ο λόγος για μουσικούς σαν τους Satriani και Vai, όπου τα ανάλογα σολαρίσματα μεταφράζονται στις  κιθάρες του Έλληνα, με ένταση και δύναμη. Ο ίδιος ο κιθαρίστας, έχει φτιάξει ένα υπέροχο συνθετικό κλίμα, αφήνοντας τον να εκφραστεί όπως ο ίδιος θέλει δίχως όρια και περιορισμούς, μα αγάπη για τους σκληρούς παραμορφωμένους ήχους. Το metal που παίζει ο Ζαχαρόπουλος καταφέρνει να συνδυάσει μελωδικά, power και prog στοιχεία με το μοντέρνο heavy και συνάμα με το κλασικό rock, με χαρακτηριστικό παράδειγμα του τελευταίου σε μια διασκευή των Beatles κομμένη και φτιαγμένη στα μέτρα του ίδιου, και του υπόλοιπου συνόλου. ΄Άλλοτε απαλά κι άλλοτε έντονα, όλες οι εκφράσεις του Έλληνα μουσικού φαίνονται μέσα σε ένα πλούσιο μισάωρο.

 

Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να δημιουργήσουν μια ωραία και δυνατή έναρξη για κάτι πιο ολοκληρωμένο, αφού οι συνθέσεις, το μυαλό και το ταλέντο υπάρχουν στη σειρά. Δείχνοντας πλέον όσα γουστάρει, ξεφεύγει ο ίδιος από όσα είχε συνηθίσει, με ατελείωτη όρεξη και το Distorted δε θα μπορούσε να μην είναι ο καλύτερος τίτλος.

 

Spotify – https://spoti.fi/2JIV4QP

Youtube page – https://bit.ly/39xAVYD

SoundCloud – https://bit.ly/37jXcXg

Instagram – https://bit.ly/2KTkLi4

Facebook Page – https://bit.ly/2VhHOoH

Bandcamp – https://bit.ly/2JmAqpj

Amazon – https://amzn.to/37A71k7

Apple Music – https://apple.co/33L0hPh

 

Foivos – Distorted – [2020 Full EP]

https://www.youtube.com/watch?v=obbme_7aUCI&t=1460s

Foivos – Schumann Resonance – “Home Edition Playthrough” Ep.2

https://www.youtube.com/watch?v=XtlM66lBZNY

 

Αφήστε μια απάντηση