Ομογένεια Παροικιακά Νέα

Παρουσίαση του βιβλίου „Santorini s`agapo“ της Brigitte Verhounig

Georg Gstrein

“Η Ελλάδα πάντοτε θα σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Το ίδιο και η Σαντορίνη που, μαζί με το βιβλίο αυτό, με το ηφαίστειό της, τα χωριά και τα μνημεία της, με το κρασί, το φαγητό και, πάνω απ’όλα, τους ανθρώπους της, βρίσκεται εκεί για να διηγηθεί τη μακραίωνη ιστορία της με τον τρόπο της Brigitte Verhounig”. Με αυτά τα λόγια κατέληγε ο χαιρετισμός που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Καθ. Γιάννης Χρυσουλάκης, για να διαβαστεί στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου „Santorini s`agapo“ της φιλέλληνος Brigitte Verhounig. Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της δικής του προσωπικά σε κάθε πρωτοβουλία και δράση των ομογενών και των φιλελλήνων με επίκεντρο την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Η Brigitte Verhounig, λάτρης της Ελλάδας και της Σαντορίνης, ήθελε να ανταποδώσει με τον δικό της τρόπο την αγάπη και τη ζεστασιά που, τόσον καιρό, απλόχερα, λαμβάνει από το αιγαιοπελαγίτικο νησί. Το πέτυχε συγγράφοντας έναν προσωπικό τουριστικό οδηγό που θα βοηθήσει τους γερμανόφωνους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις κρυφές ομορφιές του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Griechische Welle Wien (Ελληνικό Κύμα Βιέννης) σε πολύ κεντρικό σημείο της Βιέννης, σε καφέ ελληνικών συμφερόντων, τηρώντας όλους του υγειονομικούς κανόνες λόγω του ιού.

 

Ο Βουλευτής Volkmar Harvaneg και η συγγραφέας Brigitte Verhounig

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ελληνικής καταγωγής Βουλευτής Volkmar Harvaneg.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν Τουριστικός Οδηγός και χάρτης των Κυκλάδων, που παραχώρησε ο  ΕΟΤ Αυστρίας.

 

Εμείς ευχόμαστε στην Brigitte:

ΚΑΛΟΤΑΞΕΙΔΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ!!!!

Αφήστε μια απάντηση