Χωρίς κατηγορία

Οι MIND ERASURE μιλούν στο Hephaestus

Καλησπέρα σας! Είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε μαζί μας. Πώς σας βρίσκουμε; Κάποιο project ή γενικά κάποια δουλειά στο προσκήνιο;

Λαμπρός: Γεια σας, ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για τον επόμενο δίσκο μας.

 

Η φλόγα παραμένει η ίδια σήμερα, όπως τότε που ξεκινήσατε να ακούτε metal και να παίζετε μουσική;

Λαμπρός: Για έμενα είναι πιο δυνατή, και πιο ξεκάθαρη πια.

Βασίλης: Παραμένουμε οπαδοί αυτό δεν αλλάζει. Βγαίνουν φοβεροί δίσκοι συνέχεια και δεν προλαβαίνουμε να τους ακούσουμε καν. Στο κομμάτι το να παίζουμε μεγαλώνει. Η κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου μας κάνει να θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερη μουσική.

Ας περάσουμε στο νέο άλμπουμ σας. Ο τίτλος του “Connive” φέρνει πολλούς συνειρμούς στο μυαλό. Μιλήστε μας λίγο σχετικά με το concept των τραγουδιών και την ιδέα πίσω από τον τίτλο.

Λαμπρός:  connive, εθελοτυφλώ, η ιδέα έχει να κάνει με τον τρόπο με τον όποιο οι άνθρωποι τείνουν να ασχολούνται με ανούσια πράγματα είτε με την άρνηση τους να δουν την πραγματικότητα μπροστά τους. Το πρώτο έχει να κάνει με την κοινωνία μας όπου παραδείγματος χάρη θα ασχοληθεί με ένα κουτσομπολιό η τον κίτρινο τύπο αλλά δεν θα βοηθήσει τον διπλανό του γνωρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Το δεύτερο είναι πιο πολύπλοκο, έχει να κάνει με τις θρησκείες αλλά και τον επίδεσμο σε όλες τις μορφές του.

 

Τι διαδικασία ακολουθήσατε συνθετικά; Ποιος επωμίστηκε το κύριο βάρος της δουλειάς;

Λαμπρός:  Η δουλεία είναι συλλογική, αλλά ο Βασίλης επωμίστηκε το τεχνικό κομμάτι των ηχογραφήσεων και της μίξης.

Βασίλης: Όλοι γράψαμε, και δουλέψαμε τις ιδέες ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους, να υπάρχει συνοχή και να είναι όλοι ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

 

Ποια άλλα πράγματα σας ενέπνευσαν για τη δουλειά;

Λαμπρός:  Η μουσική που ακούμε και μεγαλώσαμε με αυτήν, από εκεί και πέρα για έμενα τα ερεθίσματα είναι πολλά, βιβλία ταινίες και αλλά.

Βασίλης: Σίγουρα οι μουσικές που ακούμε μέσα στα χρόνια, οι εμπειρίες μας, το τι γίνεται γύρω μας…

 

Θεωρώ από το πρώτο σας άλμπουμ ήδη, ότι λατρεύετε την αρτιότητα. Κάθε τι φαίνεται άρτια δουλεμένο και προσεγμένο μέχρι την τελική λεπτομέρεια. Γενικά προδιαγράφετε την πορεία σας ή σας βγαίνει αυθόρμητα όλο αυτό;

Λαμπρός:  όχι έγινε συνειδητά, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Και αν κάπου δεν μας ικανοποίει το αποτέλεσμα κάνουμε αλλαγές μέχρι να μην έχουμε αμφιβολίες.

Βασίλης: Πρέπει να ξέρεις πως θα κινηθείς απ την αρχή για να μην πέσεις στην παγίδα να κάνεις κύκλους γύρω απ τον εαυτό σου. Σίγουρα η επόμενη δουλειά θα είναι πιο προσεγμένη σε όλους τους τομείς μιας και μέσα από όλη την διαδικασία του Connive μάθαμε πολλά. Εμένα προσωπικά είναι μόλις ο δεύτερος δίσκος που έχω αναλάβει την παραγωγή. Δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις και είμαστε ακόμα στην αρχή…

 

Χωρίς να χρησιμοποιείτε τεχνικές υπερβολές, φαίνεται να δίνετε έμφαση στο songwriting. Κατά πόσον πιστεύετε ότι αυτό χρειάζεται μουσική παιδεία ή παίζει περισσότερο ρόλο ο αυθορμητισμός στη σύνθεση;

Λαμπρός:  Και τα δυο, εγώ έχω ελάχιστη μουσική παιδιά ενώ ο Βασίλης είναι ένας άρτιος μουσικός.

Βασίλης: Κάποια πράγματα βγήκαν αυθόρμητα τελείως. Πρέπει ν αφήνεις και το ένστικτό σου να λειτουργεί ελεύθερο κάποιες φορές. Είναι τόσες πολλές οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις που αν το υπεραναλύεις συνεχώς στο τέλος θα καείς. Αν ένα τραγούδι δεν είναι καλό, και τον καλύτερο ήχο του κόσμου να έχεις θα παραμείνει ένα τέλειο ηχητικά κακό όμως συνθετικά κομμάτι. Όσο πιο πολύ το κάνεις μεθοδικά, τόσο καλύτερος θα γίνεις όπως με όλα. Τυχαίνει όταν κάτι δεν έχει συνοχή να με ενοχλεί αμέσως και αυτό βοήθησε στο να στήσουμε τα κομμάτια.

 

Μεγάλη εντύπωση μου έκαναν τα τεχνικά καθαριστικά θέματα. Μεστά και πολύ μελωδικά. Θα μπορούσατε να φανταστείτε τους εαυτούς σας σε μπάντα άλλου είδους μουσικής;

Λαμπρός: Το αποτέλεσμα είναι συλλογικό, όποτε αν αλλάξουν τα άτομα θα έχουμε και διαφορετικό αποτέλεσμα!

Βασίλης: Εγώ παίζω τα καλοκαίρια σε classic rock μπάντα αλλά αυτό δεν επηρεάζει στο τι κάνουμε με τους Mind Erasure.Είναι εντελώς ελεύθερα τα πράγματα εδώ και δεν θα φοβηθούμε να μπλέξουμε πράγματα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

 

Το εξώφυλλο δείχνει να είναι έντονα συνυφασμένο με το concept και τον τίτλο του άλμπουμ. Έγινε εσκεμμένα αυτό και αν ναι πείτε μας το συσχετισμό.

Λαμπρός:  Ναι, δώσαμε σαφείς κατεύθυνσης στην γραφίστρια μας, gogo melone, και σχεδίασε συμφώνα με αυτές. Είμαστε πόλοι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

 

Πώς βλέπετε το μέλλον σχετικά με τις ζωντανές εμφανίσεις στην εποχή του Covid-19; Θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ σύντομα;

Λαμπρός:  Ελπίζω αυτή η ανοησία να τελειώσει σύντομα και να επιστρέψουμε στις κανονικές ζωές μας.

 

Συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο πρώτο σας άλμπουμ, το “Connive”, που μου έφερε στο νου τις πολύ καλές στιγμές των μεγάλων Σκανδιναβικών μπαντών της black και death σκηνής, καθώς και άλλων μεγαθηρίων του metal. Η τελευταία λέξη, σας ανήκει…

 

Λαμπρός:  Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, support your locals.

Βασίλης: Εμείς ευχαριστούμε για την φιλοξενία και τα όμορφα σχόλια για τον δίσκο. Οι επιρροές μπορεί να έρθουν από οπουδήποτε, το θέμα είναι πώς τις φιλτράρεις ώστε να ταιριάξουν μεταξύ τους. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον και θέλουμε πολύ να παίξουμε ζωντανά. Μέχρι τότε θα γράφουμε νέο υλικό.

 

 

https://minderasure.bandcamp.com/releases 

https://www.facebook.com/MindErasure 

https://www.youtube.com/channel/UCSmCzxsTTIfdcbewyOTHR7Q 

https://www.instagram.com/mind_erasure/ 

Mind Erasure – As First Light Never Comes [official lyric video] 

https://www.youtube.com/watch?v=ZnPzKLcoGgU 

Mind Erasure – Azrael 

https://www.youtube.com/watch?v=H9mdIqiXxGY