Εκκλησιαστικά Νέα

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Καμπέρα

 

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ουκρανίας, στην Καμπέρα, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Καμπέρας, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και τον Αρχιδιάκονο κ. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη.

Τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Επιτετραμμένος της Ουκρανίας στην Αυστραλία, κ. Volodymyr Shalkivskyi, ο οποίος τους ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση στη δοκιμαζόμενη πατρίδα του.

 

 

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος ενημέρωσε τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Ουκρανίας για τις επαφές του με αξιωματούχους της Αυστραλιανής κυβερνήσεως, ενώ επαναβεβαίωσε την ακλόνητη θέση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας υπέρ της επικρατήσεως της ειρήνης, σε απόλυτη συμπόρευση με τη Μητέρα Εκκλησία και με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

 

Foto: Ι. Αρχ. Αυστραλίας

Αφήστε μια απάντηση