Κύπρος

ΥΠΕΞ Κύπρου: απομάκρυνση 42 αμάχων από την Ουκρανία

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώνει ότι νωρίς το πρωί της 1ης Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση 42 αμάχων από την Ουκρανία.

Η απομάκρυνση των προσώπων αυτών, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο κέντρο του Κιέβου, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με επιτυχία ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προσωπικού της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα και του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται στη Ρουμανία και έχει προγραμματιστεί, σε συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση, η αναχώρηση τους για Αθήνα με πτήση από το Βουκουρέστι.

Μεταξύ των ατόμων που απομακρύνθηκαν από την Ουκρανία, βρίσκονται πολίτες της Κύπρου και της Ελλάδας, Ουκρανοί με στενούς συγγενικούς δεσμούς με Κύπριους καθώς και πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ που ζήτησαν προξενική βοήθεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται βρέφος, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, καθώς και μια εγκυμονούσα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να εργάζεται έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση όλων των Κυπρίων με ασφάλεια και ομαλότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση