Χωρίς κατηγορία

Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας μελοποιεί Κ.Π. Καβάφη στο άλμπουμ “Είπες θα πάγω σ΄ άλλη γη” από την Spider Music

 

“Είπες θα πάγω σ΄ άλλη γη” κυκλοφορεί από τον Κωνσταντίνο Κάλλια και την Spider Music, ένας δίσκο που είναι διαθέσιμος τόσο ψηφιακά όσο και σε φυσικό προϊόν.

Το album αυτό είναι εμπνευσμένο από  8 επικά ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη και πιο συγκεκριμένα από τα «η Πόλις», «Για να ρθουν», «Κεριά», «Φωνές», «Τείχη», «Έτσι πολύ ατένισα», «Όσο μπορείς» και «θάλασσα του πρωινού», με το αποτέλεσμα να αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη κυκλοφορία που δεν πρέπει να χάσεις!

Με αυτά τα 8 μελοποιημένα ποιήματα που περιέχονται στο δίσκο, ο Κωνσταντίνος Κάλλιας μαρτυράει το ταλέντο του στη μουσική σκηνή που δεν έχει περάσει απαρατήρητο με τα χρόνια, καθώς τα επιτεύγματα του είναι πολλά και γνωστά. Στο νέο του δίσκο λοιπόν, καταφέρνει να μας αποδείξει για ακόμα μία φορά για το τι είναι ικανός να κάνει και μαζί με τους συνεργάτες που έχει επιλέξει, προσφέρει στο κοινό ένα δίσκο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τόσο τη μουσική όσο και την ποίηση!

Η μελοποίηση των ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη που εμπεριέχονται στο album “Είπες θα πάγω σ΄ άλλη γη”, έχουν δημιουργηθεί μέσα από μία πολύ έξυπνη και ενδιαφέρουσα προσέγγιση, η οποία αγγίζει τον κόσμο του Καβάφη, τον σέβεται και δείχνει μία πλευρά του που σίγουρα δεν έχεις ξανασυναντήσει! Με τις μελωδίες να βαδίζουν σιμά στην εκφραστικότητα των ποιημάτων, ο Κάλλιας καταφέρνει να προσφέρει στο κοινό ένα αποτέλεσμα που τον ιντριγκάρει, διότι είναι σαν να ακούς τα συναισθήματα του Καβάφη μέσα στα αυτιά σου και να νιώθεις ζωντανά τα ποιήματα, λαμβάνοντας έτσι μία γλυκιά ανατριχίλα. Είναι πραγματικά κάτι το εκπληκτικό!

Και μέσα σε όλο αυτό το εκπληκτικό που μας έρχεται μέσα από το δίσκο “Είπες θα πάγω σ΄ άλλη γη”, συμβάλλουν φυσικά και οι συμμετέχοντες στις ερμηνείες των μελοποιημένων ποιημάτων. Ο Παντελής Θεοχαρίδης ερμηνεύει μοναδικά τα 6 από τα 8 έργα, ενώ στα υπόλοιπα δύο συμμετέχουν η Αφροδίτη Μάνου και η Δανάη Καλογιάννη, με τις φωνές τους να στέκονται αξιοπρεπέστατα. Το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των τριών ερμηνευτών ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκίες σου, διότι έχουν συλλάβει άρτια το ύφος του project και έχουν δείξει στον ακροατή πως θα μπορούσαν να είναι τα ποιήματα αυτά με μία μουσική φωνητική αφήγηση. Οι φρέσκες φωνές τους, που ακολουθούν συνάμα το διαχρονικό και η αφήγηση που πατάει πάνω στην ατμόσφαιρα των ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη, είναι αυτό που θα σε κάνει να αγαπήσεις τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τα ίδια τα ποιήματα!

Το album του Κωνσταντίνου Κάλλια “Είπες θα πάγω σ΄ άλλη γη” που κυκλοφορεί από την Spider Music αποτελεί ένα πολύ όμορφο project που ακολουθεί πιστά την πένα του Κωνσταντίνου Καβάφη δίνοντας μας ήχους από τη πρώτη ποίηση της ζωής μας!

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από τον Κωνσταντίνο Κάλλια σε ποίηση από ένα ακόμα πιο μοναδικό Κωνσταντίνο Καβάφη! Μην το χάσετε!

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

Ακούστε όλο το άλμπουμ ΕΔΩ