Ειδήσεις Κύπρος

Ο Υπουργός Γεωργίας της Κύπρου  μεταβαίνει στη Γερμανία

Ο Υπουργός Γεωργίας Κύπρου  μεταβαίνει στη Γερμανία για την άτυπη συνάντηση Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, αναχώρησε χτες, 29-8-20, για τη Γερμανία, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Άτυπο Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στην ιστορική πόλη Koblenz, στην οποία η γεωργία και κυρίως η οινολογία είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πρόσφατης επιδημιολογικής κρίσης που προκάλεσε ο ιός COVID-19 στους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων, οι Υπουργοί θα συζητήσουν πιθανές λύσεις ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μελλοντικής επανεμφάνισής τους σε περιόδους κρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Παράλληλα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τη βελτίωση της ένδειξης καταγωγής των τροφίμων στις συσκευασίες τους προς όφελος των καταναλωτών.

Το Συμβούλιο θα ασχοληθεί επίσης με το περιεχόμενο και τη δομή μιας ευρωπαϊκής ετικέτας καλής διαβίωσης των ζώων καθώς και με τη βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς των ζώων.

(ΜΑΚ)

https://www.pio.gov.cy

 

Αφήστε μια απάντηση