Νέα

Συνάντηση ΠτΔ με τον Σεΐχη Mohamed Bin Zayed Al Nahyan Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Προέδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Mohamed Bin Zayed Al Nahyan Προεδρικό Μέγαρο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Υψηλότατε, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να σας συγχαρώ για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Η Ελλάδα βλέπει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έναν σημαντικό στρατηγικό εταίρο, με τον οποίον έχουμε οικοδομήσει μια φιλία διαρκείας, που βασίζεται στο κοινό μας όραμα για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες μας έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, για την οποία είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Και πάλι καλώς ήρθατε.

MOHAMED BIN ZAYED AL NAHYAN: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτή την όμορφη χώρα και θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύ καλή υποδοχή και φιλοξενία. Είμαι χαρούμενος, μπορώ να πω, για το γεγονός ότι οι σχέσεις μας τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν πάρα πολύ. Παρά το ότι υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού, οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκαν κατά 17%.

Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά πόσο χαρούμενος είμαι που βρίσκομαι εδώ και σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία.

Αφήστε μια απάντηση