Νέα Ομογένεια

Συνεργασία Γεν. Γραμμ. Απόδημου Ελληνισμού και ΕΡΤ για την προώθηση της διεθνούς πλατφόρμας ERTFLIX

Συνεργασία Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και ΕΡΤ για την προώθηση της διεθνούς πλατφόρμας ERTFLIX.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Απόδημου Ελληνισμού της ΕΡΤ, Κώστα Μαχαίρα για την προβολή και προώθηση της διεθνούς εκδοχής της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στους Έλληνες Ομογενείς και το διεθνές κοινό.

Στη συνάντηση, ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην άριστη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με τη Διεύθυνση Απόδημου Ελληνισμού της ΕΡΤ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην κοινή πρωτοβουλία για το μεγάλο αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στο ERTFLIX, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της, το οποίο παρουσιάζεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, με εκπομπές υποτιτλισμένες και στην αγγλική γλώσσα. Το υλικό χρησιμοποιούν ήδη Αρχές Εξωτερικού (Πρεσβείες και Προξενεία), αλλά και ομογενειακές και άλλες οργανώσεις. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα περαιτέρω συνεργασίας αναφορικά με την προώθηση σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων ελληνομάθειας της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, χρήσης υλικού από το ERTFLIX για διδασκαλία σε ομογενειακά σχολεία, καθώς και περαιτέρω χρήσης και ανάδειξης αρχειακού υλικού της ERTFLIX σε δράσεις Δημόσιας Διπλωματίας της Γενικής Γραμματείας και των Αρχών Εξωτερικού.

Το περιεχόμενό της διεθνούς εκδοχής της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX θα εμπλουτίζεται διαρκώς και θα είναι διαθέσιμο on demand ολόκληρο το 24ωρο, ενώ επιλεγμένα προγράμματα θα μεταδίδονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ, ψυχαγωγικές εκπομπές, παλιές και σύγχρονες ελληνικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, καθώς και επιλογές από το Αρχείο της ΕΡΤ. Ξεχωριστή θέση στην πλατφόρμα θα έχουν όλες οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων από το ΕΡΤNEWS, το νέο 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης καθώς και αθλητικές μεταδόσεις. Επίσης, «Η Φωνή της Ελλάδας» θα ακούγεται σε όλο τον κόσμο και μέσα από την πλατφόρμα του ERTFLIX.

Περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες εγγραφής στη διεθνή εκδοχή της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα:  https://www.ert.gr/ertflix-int-en

Αφήστε μια απάντηση