Νέα Ομογένεια

Εγκαίνια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Η.Β.

Την Παρασκευή 29/09 στην κατάμεστη αίθουσα Great Hall του King’s College London έγιναν τα επίσημα εγκαίνια για το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ηνωμένου Βασιλείου, οι δράσεις του οποίου είχαν ήδη ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες του χρόνου. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του King’s College και την χαιρέτησε η διακεκριμένη Διδάκτωρ Gonda Van Steen Κάτοχος της Έδρας Κοραή στο King’s College και Διευθύντρια του Centre for Hellenic Studies (CHS) at King’s College London.

Ο Πρόεδρός του Ε.Ι.Π. κ. Νίκος Κούκης, με ένα μεστό λόγο παρουσίασε το Ίδρυμα και μίλησε για τις δράσεις του Ιδρύματος σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Ενώ η Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο στον πολύ συγκινητικό λόγο της παρουσίασε την υπόλοιπη ομάδα συνεργατών και μίλησε για τις προηγούμενες αλλά και τις μελλοντικές δράσεις του παραρτήματος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αξιότιμος Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Η.Β. κ. Χρήστος Γούλας, ο Πολιτιστικός Εκπρόσωπος της Κύπρου κ. Μάριος Θεοχάρους, ο Πρωτοσύγκελος  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αρχιμανδρίτης π. Νήφων, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Πρεσβείας στο Η.Β. κα Βερώνη, η Προϊσταμένη της ΚΕΑ κα Μ. Λοή, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι όπως, ο κ. Γ. Ανδριτσόπουλος από τα ΝΕΑ, ο κ. Θ. Γκαβός από τον ΣΚΑΙ και η κα Β. Χριστοδούλου από τον LGR, εξέχουσες παρουσίες της τοπικής κοινότητας και πολλοί φίλοι των τεχνών και των γραμμάτων, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική συναυλία από τον διεθνώς διακεκριμένο Έλληνα Σαξοφωνίστα Βασίλη Ξενόπουλο και τον επίσης διεθνούς φήμης Ούγγρο πιανίστα Mátyás Gayer. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν μια όμορφη δεξίωση με κρασί και μεζεδάκια.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: King’s College, Culture In Action, Greek List, London Greek Radio, Ammos Hyde Park, Greek News and Radio FL καθώς και η εκπομπή ‘Η Ελλάδα στην καρδιά μας’ του Star Channel με τον εξαίρετο δημοσιογράφο Μπάμπη Πετράκη που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει και καλύπτει τα νέα της ομογένειας.

Αφήστε μια απάντηση