Ελλάδα

Άντζελα Γκερέκου: «Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σταθερά τον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό»

 

– Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης 2020 στην Εύβοια

 

Foto: Η Πρόεδρος του ΕΟΤ απονέμει το βραβείο στην παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters και πρώτη νικήτρια στις γυναίκες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης, Βίκυ Κουβέλη.

Με την παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή 6/9) υπό την αιγίδα του Οργανισμού ο 1ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης 2020 (The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna), στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Σε δηλώσεις της, η κα Γκερέκου υπογράμμισε τη σημασία αυτού του νέου θεσμού που αποτελεί «σύζευξη της ιστορίας και των θρύλων με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό» και επανέλαβε πως «o ΕΟΤ υποστηρίζει σταθερά τον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό και τον προβάλει συστηματικά μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό, του portal visitgreece.gr και των social media που διαθέτει».

Κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου στον πρώτο νικητή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, Βούλγαρο ολυμπιονίκη Petar Stoychev (στο μέσον). Από αριστερά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

 

Κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου στον πρώτο νικητή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, Βούλγαρο ολυμπιονίκη Petar Stoychev (στο μέσον). Από αριστερά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

 

Η διοργάνωση, που περιλάμβανε αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10 χλμ., 3 χλμ. και 1,5 χλμ., διεξήχθη στα στενά του Αρτεμισίου από την Στερεά Ελλάδα έως την Θεσσαλία, αναβιώνοντας την αυθεντική μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποίησε το 480 π.Χ. ο Σκυλλίας και η κόρη του Ύδνα, βοηθώντας τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου. Στη διοργάνωση συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές και αθλούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, καθώς και κορυφαίοι στον κόσμο κολυμβητές υπεραποστάσεων.

Η κα Γκερέκου με τον ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, Σπύρο Γιαννιώτη.

 

Την έναρξη του Αυθεντικού Μαραθώνιου Κολύμβησης έκαναν από κοινού η κα Γκερέκου και ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ενώ η Πρόεδρος του ΕΟΤ συμμετείχε και στην απονομή των βραβείων, που συνοδεύτηκαν από κλαδιά της Μαυροελιάς του Αρτεμισίου (ή Ελιάς Μαυρομανδήλας). Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες ελιές στον κόσμο και μνημείο της φύσης, ηλικίας περίπου 2.500 ετών, η οποία βρίσκεται στον αρχαίο οικισμό του Αρτεμισίου που επισκέφθηκε επίσης η κα Γκερέκου.

Αφήστε μια απάντηση