Ελλάδα

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ

 

«Οι κρίσιμες σημερινές διεθνείς καταστάσεις επιβάλουν  συμφωνίες όπως αυτή της Αμοιβαίας  Αμυντικής  Συνεργασίας  μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ που ψηφίζεται στη Βουλή, καθώς μάλιστα αφορούν τη μεγαλύτερη δύναμη της υφηλίου. Η συμφωνία είναι επωφελής για την Ελλάδα. Δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά. Αποτελεί πολλαπλασιαστή της αμυντικής και πολιτικής μας δύναμης και εγγύηση της σταθερότητας και της ανεξαρτησίας μας»,  τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στον FLASH Radio 99.4 και στον δημοσιογράφο Λάζαρο Θεοδωρακίδη.

Σχετικά με το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι οι εξελίξεις  στην περιοχή δικαιώνουν την κυβέρνηση. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στη    συζήτηση που είχε ο Ερντογάν με τον Μπάιντεν εξέφρασε ακριβώς την ενόχλησή του για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.   Αυτά που γίνονται στη χώρα μας σήμερα δεν γίνονται στην Τουρκία. Ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται στο ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσκαλείται στις ΗΠΑ ενώ ακόμη δεν έχει προσκληθεί ο Ερντογάν. Και πάντα μία πρόσκληση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Δείχνει ότι η Αμερική θεωρεί τη χώρα μας αξιόπιστο σύμμαχο και παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή».

  • Σε ερώτηση για  τον πληθωρισμό ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:  «Η απρόβλεπτη πορεία του πολέμου στην Ουκρανία και οι παράλληλες επιπτώσεις του αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την οικονομία. Αυτό είναι σε γνώση της κυβέρνησης που θα συνεχίσει να παίρνει τα μέτρα που απαιτούνται για τη στήριξη της κοινωνίας ειδικά για το ρεύμα καθώς μπαίνουμε και στο καλοκαίρι. Πρέπει να στηρίξουμε οριζόντια την κοινωνία και τις επιχειρήσεις».
  • Για τα τελευταία γεγονότα στο ΑΠΘ ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε:  «Είναι ντροπή. Ντροπή για τη χώρα, τα πανεπιστήμια, τους καθηγητές. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο τέτοια φαινόμενα, ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες. Κι αυτό πρέπει να σταματήσει και στη χώρα μας όπως είναι και η δέσμευση της κυβέρνησης».
  • Όσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ίδιο θέμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε:  «Έχουμε βαθιά ιδεολογική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι θέσεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες χρόνια τώρα. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συντάσσεται με τη νομιμότητα και την τάξη. Δεν μπορούν τα πανεπιστήμια να είναι τόποι ανομίας μίας μικρής μειοψηφίας.  Τι πρέπει να κάνουμε; Να επιτρέψουμε την ανομία; Αυτούς που γκρεμίζουν αίθουσες και απειλούν καθηγητές; Και η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, να επιβάλει το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία».

 

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=-XFj5i8AtEs&t=4s

 

Αφήστε μια απάντηση