Κύπρος

Επίσκεψη Εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου  στην Αίγυπτο

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί αύριο, Τρίτη, 24 Μαΐου για το Κάιρο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, κ. Sameh Shoukry, ενώ ακολούθως οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες στην παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η εξέταση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, ο τριμερής μηχανισμός συνεργασίας με την Ελλάδα, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεχτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, κ. Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil el – Sisi, ενώ θα συναντηθεί και με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, κ. Ahmed Aboul Gheit. Την Τρίτη το βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο στην παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρου Β’ και αξιωματούχων της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου.

 

Αφήστε μια απάντηση