Ομογένεια

Απονομή βραβείων του 10ου Θερινού Σχολείου του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου

 

Απονομή βραβείων από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη στους φοιτητές του 10ου Θερινού Σχολείου του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας  και Διαχείρισης που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στο Οίτυλο της Μάνης. Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης συνιστά μία μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης για φοιτητές και κλινικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε καινοτόμες προσεγγίσεις βασικής, κλινικής και βιοεπιστημονικής έρευνας και αποτελεί καρπό της προσπάθειας του Δόκτορος Κωνσταντίνου Δροσάτου, καθηγητή Μοριακής Βιολογίας στο University of Cincinaty, College of Medicine.

 

 

Το πρόγραμμα διάρκειας 1 εβδομάδας παρακολούθησαν 31 Έλληνες και ξένοι φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού χωρίς δίδακτρα, χάρη σε χορηγίες Ελλήνων ομογενών και φαρμακευτικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ανάμεσα στους 28 ομιλητές του Θερινού Σχολείου βρίσκονταν διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Οι ομαδικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους τομείς έρευνας είχαν ως στόχο την εξέλιξη του επιστημονικού υποβάθρου των συμμετεχόντων, αλλά και των ικανοτήτων παρουσίασης επιστημονικών θεμάτων, ενώ, επιπρόσθετα, το θερινό σχολείο προσέφερε τη δυνατότητα κατ’ ιδίαν συναντήσεων κι αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων με διακεκριμένους καθηγητές και αντιπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλές για την καριέρα και τις ερευνητικές τους ανησυχίες.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των μαθημάτων του Θερινού Σχολείου, κατά τον οποίο δήλωσε τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας στα σημαντικά Διασπορικά Δίκτυα Ελλήνων Επιστημόνων και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία για την ανάπτυξη νέων δικτύων, την ενίσχυση των υπαρχόντων και την ανάδειξη του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, όπως το Aristotle Medical Forum που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία με το ΑΠΘ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γενικός υπογράμμισε ότι από 15 έως 17 Ιουλίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης).

 

 

 

Στην προπτυχιακή φοιτήτρια Mia Yang απονεμήθηκε βραβείο καλύτερης επίδοσης, ενώ ο κ. Χρυσουλάκης απένειμε τα αντίστοιχα βραβεία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές Mιχάλη Σπαθάκη και Αθηνά Κυριαζή, υπογραμμίζοντας την Υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας στην πρωτοβουλία του Θερινού Σχολείου, ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην προώθηση του Ελληνισμού και του Φιλελληνισμού, αποτελεί μία διακρατική γέφυρα μεταξύ φοιτητών, καθηγητών και αντιπροσώπων της  Φαρμακοβιομηχανίας και φιλοδοξεί να καταστεί πόλος έλξης και διεθνής πυρήνας αριστείας μεταξύ νέων φοιτητών που αναζητούν εκπαιδευτικές ευκαιρίες διεθνών προδιαγραφών.

Αφήστε μια απάντηση