Ειδήσεις Ελλάδα Πολιτισμικά Τουρισμός

Ο Ναός της Αφαίας Αθηνάς: συνάντηση ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού

 

Η αυλή των χρωμάτων | Ο Ναός της Αφαίας Αθηνάς σημείο “συνάντησης” και προβολής του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού

Ο διεθνής Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Περρής πραγματοποίησε μια ξεχωριστή τηλεοπτική συναυλία στον αρχαίο ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, η οποία θα μεταδοθεί από την αμερικανική τηλεόραση και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.
Μια ξεχωριστή στιγμή, εφόσον στήθηκε μια γέφυρα πολιτισμού, η οποία ενώνει τον αρχαίο πολιτισμό με την σύγχρονη δημιουργία, με στόχο την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Η πρεμιέρα της «Αυλής των Χρωμάτων» είναι αφιερωμένη σε αυτή τη σημαντική δράση προβολής, η οποία μας γεμίζει προσδοκίες και ανοίγει τον δρόμο σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες δίνουν έμφαση στη ψηφιακή εικόνα της χώρας μας, μέσα από την τέχνη. Πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες στέλνουν το σήμα τους πλατιά στον κόσμο και διαφημίζουν την Ελλάδα ως απόλυτο μυθικό προορισμό στον πλανήτη.

Ήρθαν στην αυλή μας η σπουδαία ποιήτρια και στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία επιμελείται τα κείμενα που διανθίζουν το τηλεοπτικό αφιέρωμα και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος στήριξε αυτή τη μεγάλη παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, που υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του οργανισμού.

Κοντά μας και οι νέοι δημιουργοί και ερμηνευτές:
Μυρτώ Βασιλείου, Βασίλης Κούρτης, Χάρης Πανόπουλος, οι οποίοι σμιλεύουν το μέλλον της χώρας, στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.
Ελάτε στην «Αυλή των Χρωμάτων» να παρακολουθήσετε μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, ελάτε μαζί μας στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Παίζουν οι μουσικοί:

Ευαγγελία Μαυρίδου: πιάνο
Δημήτρης Στασινός: κιθάρες
Γιώργος Μπουλντής: ηλεκτρικό μπάσο
Κώστας Μυλωνάς: ντραμς

Τραγουδούν:

Γιώργος Περρής – Μυρτώ Βασιλείου – Βασίλης Κούρτης – Χάρης Πανόπουλος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης

Παρουσίαση: Αθηνά Καμπάκογλου

 

https://www.ertflix.gr

 

Αφήστε μια απάντηση