Ειδήσεις Οικουμενικό Πατριαρχείο Ομογένεια

2ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Ι. ΑΡΧ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 

Χαιρετισμός του Γεν. Γραμμ. Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννη Χρυσουλάκη, στο 2ο Ετήσιο συνέδριο ελληνικής παιδείας της ιεράς αρχιεπισκοπής Αμερικής

«Χαιρέτισα το 2ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Θέμα του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ήταν «Η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας τον 21ο αιώνα στην Αμερική: Μεθοδολογία, πρακτικές και προκλήσεις». Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος  και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως.

 

 

Ευχαριστώ θερμά για την ακάματη προσπάθεια και το ασίγαστο ενδιαφέρον για κάθε τι που αφορά στην ελληνική ομογένεια όλους τους συντελεστές του παρόντος συνεδρίου: Stella Kokolis, Athena Kromidas, Gregory Telemachos Stamkopoulos, Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Ελένη Γρίβα.

 

 

Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως οι ομογενείς εκπαιδευτικοί μας μεταλαμπαδεύουν καθημερινά τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι οι καλύτεροι «πρέσβεις» της πατρίδας μας. Γιατί μπολιάζουν με Ελλάδα τις άγραφες ακόμα ψυχούλες των παιδιών μας. Και, υπό τη σκέπη της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, τις μπολιάζουν με αξίες που ο σύγχρονος κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη.»

Αφήστε μια απάντηση