Κύπρος

Αφιέρωμα στο Ηρωικό Έπος της ΕΟΚΑ 1955-1959 από Κύπριους νέους της Διασποράς μας

 

Το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα της Διασποράς μας και τα παροικιακά μας σχολεία σε διάφορες χώρες που διαμένουν Κύπριοι της Διασποράς παρουσιάζει ένα Επετειακό Βιντεάκι για την 1η Απριλίου και την Έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959.

 

 

Ο Απελευθερωτικός Αγώνας του 55’-59’, ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου, έδωσε την πολυπόθητη ελευθερία και  ανεξαρτησία του νησιού μας. Οι ήρωες μας πολέμησαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Πολέμησαν γενναία αποδεικνύοντας την παλληκαριά τους και την γενναιότητα τους απέναντι στον Άγγλο κατακτητή.

 

 

Με αισθήματα συγκίνησης και περηφάνειας παρουσιάζουμε παιδιά και νέους της Διασποράς μας, που αν και ζουν μακριά, αποδεικνύουν τους στενούς τους δεσμούς με την πατρίδα μας και δίνουν τα δικά τους μηνύματα για τον αγώνα, απαγγέλλοντας ποιήματα και τραγούδια για να τιμήσουν τον Αγώνα και τους ήρωες του 1955-59.

 

 

Είμαστε περήφανοι για τον Απόδημο Ελληνισμό και τους διαχρονικούς τους αγώνες για την Κύπρο μας. Ιδιαίτερα περήφανοι είμαστε για τη νέα γενιά των Απόδημων Κυπρίων, που όσο μακριά και αν βρίσκονται, αγαπούν και τιμούν την πατρίδα τους. Αυτό αποτελεί και ένα από τους κύριους πυλώνες της στρατηγικής μας, οι νέοι της Διασποράς μας να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με τις ρίζες, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Εμείς θα είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κάθε τους προσπάθεια. Γιατί αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του Απόδημου Ελληνισμού και την ελπίδα μας για ένα λαμπρότερο μέλλον.

 

 

Πιο κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βιντεάκια ιδίου θέματος, διαφορετικής διάρκειας:

Βιντεάκι διάρκειας 3 λεπτών:

Γρ. Επιτρόπου Προεδρίας – Αφιέρωμα στο Ηρωικό Έπος της ΕΟΚΑ 1955-59 από Κύπριους Νέους της Διασποράς μας (3 λεπτά βίντεο)

Βιντεάκι διάρκειας 10 λεπτών:

Γρ. Επιτρόπου Προεδρίας – Αφιέρωμα στο Ηρωικό Έπος της ΕΟΚΑ 1955-59 από Κύπριους Νέους της Διασποράς μας (10 λεπτά βίντεο)

 

Αφήστε μια απάντηση