Ομογένεια

O Γιάννης Χρυσουλάκης στην εκπομπή Social Net στον τ/σ Action24 για τον Απόδημο Ελληνισμό

 

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης στην εκπομπή Social Net στον τ/σ Action24 για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης ήταν φιλοξενούμενος μαζί με τη διεθνώς αναγνωρισμένη συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα και τη δημοφιλή στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου στην εκπομπή Social Net που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας στον τ/σ Action 24. Η εκπομπή στράφηκε γύρω γύρω από  τo τραγούδι «Ελληνισμός» σε στίχους και μουσική της Λίνας Νικολακοπούλου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα αντιστοίχως, το οποίο ήταν ο καρπός της συνεργασίας του κ. Χρυσουλάκη με τις δύο επιφανείς καλλιτέχνιδες, προκειμένου να αποτελέσει τη μουσική ταυτότητα του Απόδημου Ελληνισμού. (Το τραγούδι «Ελληνισμός» είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/51ZKWB-peF0).

 

 

Στη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Χρυσουλάκης μίλησε για την προσφορά των Αποδήμων και των  ελληνικής καταγωγής βουλευτών της αλλοδαπής στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, όπως την προώθηση της ελληνομάθειας σε όλο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα staellinika.com, η οποία θα γίνει διαθέσιμη και σε άλλες γλώσσες πέραν των αγγλικών, καθώς και τις πολυάριθμες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Στην εκπομπή υπήρξε επίσης αναφορά στην πολιτιστική Διπλωματία ως μέσο σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των λαών και στη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στο Club de Venice, Ευρωπαϊκό Φόρουμ υψηλόβαθμων αξιωματούχων  για θέματα διεθνούς επικοινωνίας.

 

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε επίσης στη μετάβαση των Προξενείων στην ψηφιακή εποχή, η οποία θα καταστήσει ευκολότερη την εξυπηρέτηση του κοινού. Στην εκπομπή εμφανίστηκαν επίσης μέσω Skype εκπρόσωποι της ελληνικής Ομογένειας.

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://youtu.be/z9aucPUPZ2M

Αφήστε μια απάντηση