Κύπρος

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση για το αίσιο τέλος της υπόθεσης γονικής απαγωγής του Ιάσωνα Κυνηγόπουλλου, η οποία έληξε με τον σημερινό επαναπατρισμό του από τις Φιλιππίνες.

Χάριν στις συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Φιλιππίνων έγινε κατορθωτό να υπερπηδηθούν όλες οι νομικές, δικαστικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η αφαίρεσή του από τον κατάλογο απαγορευμένων προσώπων για έξοδο από τις Φιλιππίνες.

Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Κύπριο επιχειρηματία, κ. Χρίστο Σαβεριάδη που δραστηριοποιείται στη χώρα, ο οποίος από τον Φεβρουάριο 2022 ήταν σε πλήρη συντονισμό με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου προς διευκόλυνση των χειρισμών για λύση του αδιεξόδου. Παράλληλα, ευχαριστούμε και τον Πρέσβη των Φιλιππίνων στην Κύπρο για τη βοηθητική εμπλοκή του στο θέμα.

Καλωσορίζουμε τον Ιάσωνα στην Κύπρο και εκφράζουμε τη χαρά και ικανοποίησή μας για την ομαλή επίλυση της δύσκολης αυτής ανθρωπιστικής υπόθεσης, με αποτέλεσμα τη σημερινή επανένωση του Ιάσωνα με την οικογένειά του στην Κύπρο.

Το Υπουργείο έχει αναλάβει το κόστος επαναπατρισμού του Ιάσωνα, στον οποίο ευχόμαστε ομαλή επανένταξη στην κυπριακή κοινωνία και καλή πρόοδο.

Αφήστε μια απάντηση