Κύπρος Νέα

Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης: Από τον Γαλάζιο Δούναβη στην Πάφο

Στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου εμφανίζεται για πρώτη φορά, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, η παγκοσμίου φήμης Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης.

Από τον γαλάζιο Δούναβη, στα γαλάζια νερά της Πάφου, ζήστε ένα μουσικό ταξίδι στην Βιέννη, με την Ορχήστρα που παρουσιάζει τις παραστάσεις της με τα αυθεντικά κοστούμια της εποχής που έζησε και μεγαλούργησε ο διάσημος συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας παρουσιάζουν ένα ταξίδι μεταφέροντας το κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ και των Στράους. Η ορχήστρα είναι διάσημη και για τα κοστούμια της καθώς οι μουσικοί της είναι ντυμένοι με αυθεντικά ρούχα και περούκες εποχής.

Υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου Ούγγρου μαέστρου Άντρας Ντεάκ, παρουσιάζονται γνωστές και αγαπημένες άριες, για να χαρίσουν υπέροχες στιγμές και να ταξιδέψουν το κοινό στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης. Με την ορχήστρα συμπράττουν η φημισμένη Αυστριακή –τουρκικής καταγωγής- σοπράνο Σέρα Γκες και ο Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης– συνεργάτης της ορχήστρας εδώ και χρόνια.

Σέρα Γκες
  • Πάφος, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, 29 & 30 Σεπτεμβρίου, 8μ.μ. Tickethour και σε όλα τα ACS COURIERS

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αφού μαζί της συνεργάζονται μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών.

Οι συναυλίες της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, και συγκεκριμένα στη Χρυσοποίκιλτη Αίθουσα του Musikverein, στο Wiener Konzerthaus και στη μεγάλη αίθουσα του πρώην αυτοκρατορικού ανακτόρου Χόφμπουργκ.

Άντρας Ντεάκ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά αποσπάσματα από συμφωνίες, άριες και ντουέττα του μεγάλου μουσουργού Β.Α. Μότσαρτ και στο τέλος αποσπάσματα από τα πασίγνωστα έργα του Γιόχαν Στράους «Ο Γαλάζιος Δούναβης» και «Εμβατήριο Ραντέτσκυ».

Η Πλατεία Κάστρου της Πάφου θα γεμίσει μελωδίες από τις πιο διάσημες ορχήστρες της Βιέννης.

Πηγή: https://www.philenews.com

Αφήστε μια απάντηση