Ελλάδα

Συνάντηση Βορίδη – Πρεβελάκη

 

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας ΥΠΕΣ με Ο.Ο.Σ.Α. στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Βορίδη με τον κ. Πρεβελάκη

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Πέμπτη 17 Ιουνίου συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) κ. Γεώργιο Πρεβελάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησής των δύο ανδρών τέθηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Ο.Ο.Σ.Α.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να διερευνηθούν δράσεις σχετικές με την ενίσχυση της διαφάνειας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας, καθώς και την περαιτέρω υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Πρεβελάκη για το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στη ρύθμιση δραστηριοτήτων άσκησης επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας (lobbying), ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του νέου Γενικού Γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α., Ματίας Κόρμαν στη χώρα μας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός είχε συμμετάσχει πρόσφατα στη Διάσκεψη του Ο.Ο.Σ.Α. με θέμα «Το lobbying στον 21ο αιώνα: Διαφάνεια, Ακεραιότητα, Πρόσβαση» όπου παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές του υπό επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου για το οποίο η χώρα μας απέσπασε τα εύσημα του πρώην Γενικού Γραμματέως του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.

Αφήστε μια απάντηση