Ομογένεια

Συνάντηση Μάκη Βορίδη με Ανδρέα Κατσανιώτη: ενημερωτική εκστρατεία της ψήφου των Ομογενών

 

Η ενημερωτική εκστρατεία της ψήφου των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη με τον ΥΦΕΞ Ανδρέα Κατσανιώτη

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Κατσανιώτη σχετικά με την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην επικείμενη ενημερωτική εκστρατεία των απόδημων Ελλήνων, η οποία αφορά στη διευκόλυνση του δικαιώματος ψήφου από τον τόπο κατοικίας τους.

 

Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απόδημο ελληνισμό Ανδρέα Κατσανιώτη, (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών αναφορικά με το θέμα των ληξιαρχικών αρμοδιοτήτων των Προξενείων καθώς και της επικείμενης διασύνδεσης τους με το Μητρώο Πολιτών.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων στα μείζονα και ιδιαίτερης εθνικής σημασίας αυτά ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση