Τουρισμός

ΕΟΤ ΡΩΣΙΑ-Ελληνική συμμετοχή στην Γαστρονομική Ολυμπιάδα της Ρωσίας

 

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Γαστρονομική Ολυμπιάδα της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε  το έντονο  ενδιαφέρον του  ρωσικού κοινού στην φημισμένη διεθνώς  μεσογειακή ελληνική κουζίνα.

Η τεραστίων διαστάσεων  αυτή  διοργάνωση  γαστρονομικής  επίδειξης πραγματοποιήθηκε από  10 έως 12 Σεπτεμβρίου στην πόλη Περμ της Ρωσίας ,με τη συμμετοχή  πλέον των 500 chefs από  την Ρωσική Ομοσπονδία και  χώρες από όλο των κόσμο. Οι συμμετέχοντες  έλαβαν μέρος σε σειρά ειδικών  διαγωνισμών  μαγειρικής   τεχνικής και γνώσης παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς η προσέλευση επαγγελματιών σεφ και κοινού ήταν μεγάλη.

 

Ο Έλληνας Brand Chef των master class Χρήστος Νάνος

 

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα  προετοίμασε το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας και την 11η Σεπτεμβρίου, συμμετείχε  σε master  class  παρασκευής και  επίδειξης Ελληνικών πιάτων με τον Βrand Exclusive  Chef κ. Χρήστο Νάνο, που εργάζεται στην Ρωσία τα τελευταία έξι χρόνια.

 

Από αριστερά διακρίνονται: Πολύκαρπος Ευσταθίου Προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας , Natalia Belyakova καθηγήτρια της Ανώτατης Οικονομικής Σχολής της Αγίας Πετρούπολης , Δημοσιογράφος και marketing specialist , Vidal Jose Antonio – Head of World Wine Tourism Organization (GWTO) , Rybakova Yulia – Advisor to the Head of Rostourism, Schur Vladimir – Head of Tourism Agency of Primorskiy region (Vladivostok ), Leonid Gelibterman Πρόεδρος του International Center of Wine and Gastronomy και Vice-President of the Federation of Restaurateurs and Hoteliers of Russia, Svetlana Goneyskaya – Διευθύντρια της TUI εσωτερικών προγραμμάτων , Vetoshkina Yulia – Minister of Tourism and Youth Policy of Perm region

 

Την επόμενη ημέρα, 12 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΤ συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι  και πάνελ συζήτησης  με γενικό  θέμα την «Ανάπτυξη του Γαστρονομικού τουρισμού στις Περιφέρειες της Ρωσίας ». Στο πάνελ ο ΕΟΤ Ρωσίας  την ευκαιρία  να προβάλλει τον  Ελληνικό γαστρονομικό   τουρισμό, ως καθοριστικού θεματικού τουριστικού προϊόντος  για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού και  την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ο Προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας παραλαμβάνει το τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής του ΕΟΤ στην Ολυμπιάδα και των Παρουσιάσεων από τον Victor Beliaev – Πρόεδρο of The Russian National Culinary Association

 

Οι γαστρονομικές παρουσιάσεις  στην Ρωσία συνεχίζονται, με τη συμμετοχή  του ΕΟΤ, στην πόλη  Ουλάν Ουντέ  στην Άπω Ανατολή  της  Σιβηρίας από 15-17/09/21, όπου διοργανώνονται  master class και εκδηλώσεις του προγράμματος των γαστρονομικών δρόμων  “ Great Silk  Road “,  με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση