Παροικιακά Νέα

Η Συναυλία με την ευλογία… της Αθηνάς!!!

 

Πραγματοποιήθηκε στο Stephansdom της Βιέννης εορταστική συναυλία για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, που διοργάνωσαν  η Ελληνική Πρεσβεία της Βιέννης και η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, Εξαρχία Ουγγαρίας και Μεσευρώπης υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα21”.

Οι περίπου 300 παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την Παρασκευή το βράδυ την εορταστική μουσική, γραμμένη ειδικά από τους Μπετόβεν, Σκαλκώτα, Μπερλιόζ, Μίκη Θεοδωράκη και Φίλιππο Τσαλαχούρη, ο οποίος σύνθεσε έργο προς τιμήν του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα. Διευθυντής της ορχήστρας ο γνωστός αρχιμουσικός Αναστάσιος Στρίκος.

 

 

 

Δύο δρόμους από την Griechengasse και την Ελληνική Μητρόπολη, στην καρδιά του πρώτου Bezirk, ο εμβληματικός καθεδρικός ναός της Βιέννης φιλοξένησε πολλές αξιόλογες προσωπικότητες. Πέρα από τους οικοδεσπότες την Πρέσβυ της Ελλάδας Αικατερίνη Κόικα και τον Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο, ήταν παρόντες η Sonja Ledl-Rossmann, Πρόεδρο του Landstag (Βουλή) του Τυρόλου, και αρκετοί Πρέσβεις όπως της Κύπρου Έλενα Ράφτη, της Αιγύπτου Mohamed ElMolla, καθώς και η Γενική – Εκτελεστική  Διευθύντρια του UNODC Ghada Waly. Παρόντες πολλοί  εκπρόσωποι Ελληνο-Βιεννέζικων πολιτιστικών οργανισμών, με επικεφαλής τον Κώστα Φίζογλου, Προέδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας.

 

 

Η πιο εντυπωσιακή προσκεκλημένη ήταν βέβαια η ίδια η θεά Αθηνά, όπως την ενσάρκωσε η γνωστή ηθοποιός Ινώ Μάτσου στο “Τα Ερείπια των Αθηνών”, έργο 113 του Μπετόβεν.

Δυστυχώς η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η παρουσία της οποίας είχε αναγγελθεί, αναβλήθηκε λόγω των αυξημένων δεικτών Covid19 στην αυστριακή πρωτεύουσα.

 

Ι.Μ-Π

 

Αφήστε μια απάντηση