Μουσική

Αποτελέσματα 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2021

 

Αποτελέσματα 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2021

Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2021, Αίθουσα Συναυλιών Ωδείου Φίλιππος Νάκας

Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα υψηλό, καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής 2021 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, με υποδειγματική ακρίβεια στη διοργάνωση και σε πλήρη εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό SARS Cov-19.

 

Στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής 2021 του Ομίλου, έλαβαν μέρος 63 έφηβοι και ενήλικες σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Πιάνο, Έγχορδα, Μονωδία, Παραδοσιακά Όργανα, Κιθάρες και Πνευστά. Πρόεδρος του Διαγωνισμού ήταν ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης. Μέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού αποτέλεσαν εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες του χώρου της μουσικής, διεθνούς φήμης λυρικοί ερμηνευτές, κορυφαίοι σολίστες, εξάρχοντες μεγάλων ελληνικών ορχηστρών και έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί.

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (12 – 15 ετών) το 2ο Βραβείο μοιράζονται η 13χρονη Άννα Βασιλοπούλου από τα Τρίκαλα και η 12χρονη Κυριακή – Νεφέλη Μπογιατζή από τις Αφίδνες, ενώ Έπαινο απέσπασε η 14χρονη Ελένη Σιούλα, από την Αθήνα.

 

 

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (15 – 18 ετών) το 1ο βραβείο απέσπασε ο 16χρονος Έντμοντ Κόνα από τον Άλιμο, το 2ο Βραβείο ο 17χρονος Ιωάννης Λογιάδης από την Αγία Παρασκευή, το 3ο Βραβείο ο 16 χρονος Αλέξανδρος Κιντής από τον Άγιο Δημήτριο, ενώ Έπαινο απέσπασε η 16χρονη Αθηνά Αλυγιζάκη από τη Νέα Σμύρνη.

Στην κατηγορία Πιάνο Ενηλίκων το 1ο βραβείο μοιράζονται ο Νικόλαος Παππάς (21 ετών) από τα Τρίκαλα και ο Νικόλαος Φλόκας (23 ετών) από του Ζωγράφου, το 2ο Βραβείο έλαβε η Μαρία Κουτσαμπάρη (21 ετών) από τη Θεσσαλονίκη,  το 3ο Βραβείο μοιράζονται η 26χρονη Λυδία Ιατράκη από τον Γέρακα και ο 18χρονος Ανδρέας Τσουβαλάς από τη Γλυφάδα, ενώ Έπαινο απέσπασαν η 18χρονη Αγγελική Διαμαντή και η Αλκυόνη Μπουζιώτη (21 ετών) από την Αθήνα.

Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Βλαχογιάννη Μάνια, Δεστούνης Κωνσταντίνος, Θώμου Λητώ, Μαντζουράτου Δήμητρα, Παπαγεωργίου Μιχάλης, Παπαστεφάνου Αλεξάνδρα.

 

 

Στην κατηγορία Έγχορδα Εφήβων το 1ο Βραβείο έλαβε ο 12χρονος Λαέρτης Μπάλα (βιολί) από το Ελληνικό, το 2ο Βραβείο η 15χρονη Ελπίδα Κόλλια (βιολοντσέλο) από την Κυψέλη και το 3ο Βραβείο  η 14χρονη Άρτεμις Σεφέρη (βιολί) από το Ελληνικό. Με έπαινο βραβεύτηκαν ο 15χρονος Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος (βιολοντσέλο) από την Αθήνα, ο 15χρονος Ορέστης Τάσσης (βιολοντσέλο) από την Ηλιούπολη και ο 15χρονος Δημήτρης Κοσμάς (βιολί) από τα Άνω Πατήσια.

Με το Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» τιμήθηκε η 15χρονη Νικόλ Παππά (βιολί) από τη Νέα Σμύρνη, που συγκέντρωσε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων». Το Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 150 ευρώ και απονέμεται για πρώτη φορά από τον Όμιλο, λόγω του εξαιρετικά υψηλού, ερμηνευτικού επιπέδου των διαγωνιζομένων, μετά από πρόταση του Προέδρου του διαγωνισμού, μαέστρου και συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη.

 

 

 

Το Ειδικό Βραβείο Μουσικής του φετινού μουσικού διαγωνισμού απονεμήθηκε στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων». Τέλος με τιμητικό έπαινο βραβεύτηκε ο 10χρονος Πλάτων Σεφέρης από το Ελληνικό (βιολί – εκτός συναγωνισμού).

Στα Έγχορδα Ενηλίκων ο 20χρονος Αιμίλιος Μπάρτζης (βιολί) από την Ελευσίνα απέσπασε το 1ο Βραβείο, το 2ο Βραβείο ο 19χρονος Αλέξανδρος Σιουπούλης (βιολοντσέλο) από την Αθήνα και το 3ο Βραβείο η 21 ετών Τατιάνα Λύτρα (βιόλα) από την Αγία Παρασκευή. Με έπαινο τιμήθηκαν ο 23χρονος Φίλιππος Κετεντζιάν (βιόλα) από Αγία Βαρβάρα και ο 25χρονος Αλεσάντρο – Αντόνιο Τσέφας (βιολοντσέλο) από την Αργυρούπολη.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Γεωργιάδης Γιάννης, Μανιάς Αντώνης, Ρούτση Μιρέλα, Ρωμανός Ιωάννης, Σουλκούκης Ζήσιμος, Τσάνη Στέλλα.

Στην κατηγορία Μονωδία το 1ο βραβείο απονέμεται στη Δέσποινα Ανδρανιώτη (26 ετών) από την Καβάλα ενώ το 2ο Βραβείο στον Γεώργιο Καλμούκη (23 ετών) από την Τρίπολη.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Αγγελοπούλου Λυδία, Βλαχογιάννη Μάνια, Καραγιάννη Βασιλική, Καρύδη Σταματίνα, Κορωναίος Αντώνης, Πολυχρόνου Μίνα, Χατζηφωτίου Ζαφειρώ.

Στην κατηγορία Παραδοσιακά Όργανα το 1ο Βραβείο έλαβε ο 15χρονος Νικόλαος Βογιατζής (κρητική λύρα) από τον Άλιμο, το 2ο Βραβείο ο 16χρονος Μάριος Βενέτης (λαούτο) από τη Χίο και το 3ο Βραβείο ο 15χρονος Νικόλαος Λουκάκης (μπουζούκι) από το Ηράκλειο Κρήτης.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Βαλάση Στέλλα (σαντούρι), Κουζηνόπουλος Ιορδάνης (λαούτο), Μπουνταλάκης Μανώλης (κρητική λύρα), Παούρης Μιχάλης (μπουζούκι).

Στην κατηγορία Κιθάρα Εφήβων ο 14χρονος Αθανάσιος Ασημακόπουλος από το Περιστέρι, έλαβε 2ο Βραβείο.

Στην κατηγορία Κιθάρα Ενηλίκων με 2ο Βραβείο τιμήθηκαν οι Δημήτριος Βαλαβάνης (21 ετών) από τη Βέροια και Μιχαήλ Γραμμάτικας (21 ετών) από την Αθήνα.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Μαστοράκης Βασίλης, Μπότσης Άγγελος, Σουρβίνος Μιχάλης, Τοσικιάν Γιώργος, Φάμπα Εύα.

Στην κατηγορία Πνευστά Εφήβων το 1ο και το 2ο Βραβείο απονέμονται αντίστοιχα στη 15 χρονη Χριστίνα Καλαμπαλίκη (τρομπέτα) και τη 17χρονη Ναταλία Καλαμπαλίκη (τρομπόνι) από τη Θήβα. Το 3ο Βραβείο έλαβε η 15χρονη Βαρβάρα Γκουράρου (τρομπέτα) από τη Λειβαδιά. Με έπαινο τιμήθηκαν ο 13χρονος Ορφέας Μπούσιος (τρομπόνι) από το Νέο Ηράκλειο και ο 13χρονος Σπύρος Μεταλληνός (κλαρινέτο) από το Παλαιό Φάληρο. Τιμητικό Έπαινο έλαβε ο 11χρονος Άγγελος Ριζογιάννης (Tenor Tuba – εκτός συναγωνισμού) από το Ηράκλειο Κρήτης.

Τέλος στα Πνευστά Ενηλίκων  η 19χρονη Φανή Βαλταδώρου (φλάουτο) από την Καλαμπάκα Τρικάλων έλαβε το 1ο Βραβείο. Το 2ο Βραβείο απέσπασε η 20χρονη Δήμητρα Κωστίκα (φλάουτο) επίσης από τα Τρίκαλα, ενώ το 3ο Βραβείο πήγε στην 21 ετών Ευαγγελία Νικολούζου (κλαρινέτο) από την Αθήνα. Με τιμητικό έπαινο τιμήθηκε η Ευαγγελία Χαρκοφτάκη (κλαρινέτο – εκτός συναγωνισμού).

Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Αυγερινός Κώστας, Μαυρομάτης Στάθης, Νούσιας Κώστας, Σαμπροβαλάκης Ιωάννης, Σκαρλάτος Θανάσης, Ωραιόπουλος Χρήστος.

Την επιμέλεια της οργάνωσης του Μουσικού Διαγωνισμού είχαν οι μουσικοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Μάνια Βλαχογιάννη και Κώστας Νούσιας.

Αφήστε μια απάντηση