Ελλάδα

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με αντιπροσωπεία των Επιτ. Εξωτερ. και Άμυνας της Γαλλικής Εθνοσυν.

 

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με αντιπροσωπεία των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Γαλλικής Γερουσίας

Το κοινό όραμα Ελλάδας και Γαλλίας για την εμπέδωση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιβεβαίωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Γαλλικής Γερουσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτηριστικά σημείωσε την ισχυρή δέσμευση και των δύο χωρών στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη συνεπή υποστήριξη της Γαλλίας προς τις ελληνικές θέσεις και μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ.

 

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η διμερής συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συντονισμού στα πλαίσια της ΕΕ για την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου της πανδημίας, τη βέλτιστη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, αλλά και την εκπόνηση μιας δίκαιης και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

 

 

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους Γάλλους κοινοβουλευτικούς και τον παριστάμενο Γάλλο Πρέσβη κ. Patrick Maisonnave τις ευχές του για τη Γαλλική εθνική επέτειο της 14ης Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση