Πολιτισμικά

H URBANACT ΣΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΨΑΡΑ

 

Η UrbanAct υλοποίησε μία, μοναδική σε μέγεθος και αισθητική, εικαστική παρέμβαση στο λιμενοβραχίονα του νησιού Ψαρά με την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δράσεων  εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και συμμετείχαν οι street-artists, Κez και Same84.

 

 

Η θεματική της τοιχογραφίας Μήκους 200 μέτρων, εστιάζει σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ιστορία του νησιού, τα οποία αποτυπώθηκαν με την ιδιαίτερη τεχνική των καλλιτεχνών.

Με την παρέμβαση αυτή, ο λιμενοβραχίονας αποτελεί πλέον ένα ακόμη τοπόσημο στο νησί, πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες. Επισκέπτες και κάτοικοι μπορούν πεζοπορώντας να περιηγηθούν στην πλούσια ιστορία του τόπου και στις σπουδαίες προσωπικότητες που ανέδειξε.

 

 

Το πρόγραμμα αποτελεί την έναρξη της συνεργασίας της UrbanAct με το Δήμο και θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά παρεμβαίνοντας εικαστικά και σε άλλα σημεία του νησιού.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο και το προσωπικό του Δήμου, τους καλλιτέχνες για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος, και τους χορηγούς.

 

 

Αφήστε μια απάντηση