Κοινωνικά

“H ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ”

 

2o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Παιδική Ευημερία
Παρασκευή 9 – Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 μέσω Zoom
«H ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Πάντειο Πανεπιστήμιο  και το Ερευνητικό Έργο C.W.-SMILE  ανακοινώνουν ότι από την 9η Ιουλίου ως και την 11η Ιουλίου 2021 θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά  μέσω της πλατφόρμας zoom το 2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για την ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, με θέμα: «Η παιδική ευημερία και οι προοπτικές βελτίωσής της». Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι  ο μοναδικός συνεργαζόμενος φορέας του έργου C.W.-SMILE  «Understanding, measuring and monitoring children’s welfare” και συμμετέχει εθελοντικά χωρίς οικονομικές απολαβές. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του έργου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παραλάβει τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να συνεχίσει τη μέτρηση της παιδικής ευημερίας με επίσημους δείκτες λειτουργώντας ως το «Παρατηρητήριο της Παιδικής Ευημερίας» στην Ελλάδα.

Το συνέδριο αποσκοπεί στο να φέρει κοντά επιστήμονες και φορείς από διάφορες ειδικότητες παγκοσμίως για να προσεγγίσουν την παιδική ευημερία σφαιρικά, πολυδιάστατα και με μετρήσιμα δεδομένα. Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια μικρή κοιτίδα, όπου ξεκινώντας από την Ελλάδα θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί μία πολύ-επιστημονική συζήτηση για την ευημερία των παιδιών και τις δυνατότητες βελτίωσης της με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν αξιόλογες εισηγήσεις και σημαντικές ανακοινώσεις για τα ακόλουθα:

  • H υγεία (σωματική & ψυχική), η εκπαίδευση, η διατροφή, ο ελεύθερος χρόνος και ο πολιτισμός ως προσδιοριστικοί παράγοντες της παιδικής ευημερίας
  • Οι εισοδηματικοί προσδιοριστικοί παράγοντες της παιδικής ευημερίας (εισόδημα, ανεργία, υλικές συνθήκες διαβίωσης, κ.α.)
  • Σχολικός εκφοβισμός, βία και σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών
    Η παιδική ευημερία υπό το πρίσμα της νομικής και οικονομικής επιστήμης, της φιλοσοφίας και των δημοσίων θεσμών
  • Μεθοδολογίες καταγραφής της παιδικής ευημερίας
  • Στοχοθετημένες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της παιδικής ευημερίας σε διεθνές και τοπικό επίπεδο (από φορείς της Kυβέρνησης, των Δήμων, των Περιφερειών, από Μ.Κ.Ο., από άλλους φορείς)
  • Η παιδική ευημερία σε διεθνές επίπεδο
  • Οι επιπτώσεις του COVID-19 στις ζωές των παιδιών
  • Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προεγγραφή.

Για κάθε ημέρα θα λειτουργεί διαφορετικός σύνδεσμος:

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 10:00 19:00 https://zoom.us/j/99069770414

 

Αφήστε μια απάντηση