Χωρίς κατηγορία

O Life In Colour στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

O Life In Colour στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για το “Χρώμα στα Νοσοκομεία” της UrbanAct.

“ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο Life In Colour υλοποίησε μια μεγάλη εικαστική παρέμβαση- τοιχογραφία, στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το χρονικό διάστημα 15-19 Ιουνίου 2023.

Η τοιχογραφία έγινε στα πλαίσια του προγράμματος της UrbanAct “Χρώμα στα Νοσοκομεία” και υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Νοσοκομείου, στο αίθριο-παιδική χαρά, του τμήματος της Παιδιατρικής.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης Life In Colour “η τοιχογραφία μου αυτή είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του περιμετρικού σχήματος της επιφάνειας και βέβαια του γεγονότος ότι βρίσκεται στο τμήμα της Παιδιατρικής πτέρυγας του Νοσοκομείου. Η διαβάθμιση των χρωμάτων από το πράσινο στο μπλε δίνει αρμονία, ‘ντύνει’ διακριτικά τον χώρο, και δημιουργεί την αίσθηση της γης και του ουρανού. Η ιστορία η οποία αποτυπώνεται στο έργο, παίρνει χαρακτήρες από την φύση αλλά σε μια πιο ελεύθερη απόδοση. Έτσι δημιούργησα φιγούρες από ένα μπλε άλογο, μια κίτρινη γάτα και ένα κόκκινο πουλί σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν ένα χρωματικό “παυσίπονο” για τους μικρούς ασθενείς.”

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και τη στήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Μέγας χορηγός του προγράμματος ήταν ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.

Xορηγοί οι εταιρείες KRAFT Paints και Κορδιάς Glassart και υποστηρικτές οι εταιρείες Flame sprays και Rollex ABEE.

 

Αφήστε μια απάντηση