‘Αρθρα Ελλάδα

Ο κύριος Τσιόδρας δίπλα στον Καθηγητή Μαγιορκίνη και τον κύριο Χαρδαλιά μετά από μήνες

 

 

Μαρίας Μόσχου

Επίσημα ανακοινώθηκαν χθες, 27-10-20, 1259 κρούσματα στην Ελλάδα δια στόματος του κυρίου Μαγιορκίνη.  Ο καθηγητής αναφέρθηκε στον αριθμό των κρουσμάτων ανά περιοχή. Την πρωτιά συνεχίζουν να έχουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενώ τα Ιωάννινα και οι Σέρρες κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία. Ο καθηγητής τόνισε με έμφαση την ανησυχητική εκτόξευση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με τη σειρά του ανακοίνωσε από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το  μίνι Lockdown για τα Ιωάννινα και τις Σέρρες, τονίζοντας παράλληλα ότι σε οριακή κατάσταση βρίσκονται η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.

 

 

Με τον γνωστό του ήρεμο τόνο, παίρνοντας το λόγο ο καθηγητής  Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως είναι αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά, ξεκαθαρίζοντας πως δε χάνουμε όμως την ελπίδα μας. «Ήρθε η ώρα να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Γνωρίζουμε πως τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα στο δεύτερο κύμα. Και τα ξέραμε και το περιμέναμε. Είναι η ώρα της συνείδησης. Είναι η μόνη επιλογή που έχουμε και αυτό θα κάνουμε» συνέχισε με το καθησυχαστικό  ύφος του. «Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να κυκλοφορούμε εμείς, να κυκλοφορούν τα παιδιά μας με μάσκα, ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά η μάσκα και η απόσταση είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική μας επιλογή» πρόσθεσε.

« Για άλλη μια φορά τονίζω τι πρέπει να γίνει, αλλά δε μπορώ να μπω στην προσωπική επιλογή του καθενός. Ο καθένας μας είναι πλέον υπεύθυνος για τη στάση του και τις προσωπικές του επιλογές, μη ξεχνώντας όμως πως έχει και άλλους πίσω του, γονείς, συγγενείς…Είναι η ώρα να μιλήσει η φωνή της καρδιάς. Αυτή τη στιγμή δε μετρούν τα δικά μου λόγια, αλλά η επιλογή του καθενός» τόνισε με έμφαση. «Εγώ είμαι εδώ για να σας πω ότι οι επιστήμονες είναι εδώ» δήλωσε.

Με τον τρόπο του ο καθηγητής  προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τόσο τους νέους όσο και τους απείθαρχους, μιλώντας στην καρδιά τους.

Αφήστε μια απάντηση