Παροικιακά Νέα

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη – Μαρίλλη Μαστραντώνη στο Hephaestus Radio

 

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη – Μαρίλλη Μαστραντώνη | Γυναικεία Δύναμη εντός κι εκτός Ελλάδας στο HR  

 

Δύο γυναίκες με επιτυχημένη πορεία στον χώρο της σκηνοθεσίας και όχι μόνο, φιλοξενεί ο Δημήτρης Λαζάρου στην πολιτιστική εκπομπή του Hephaestus Radio, Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Έχοντας ήδη μια επιτυχημένη πορεία με παραστάσεις που συνεχίζονται περισσότερο από μια θεατρική σεζόν, η σκηνοθέτις και παραγωγός Κωνσταντίνα Νικολαΐδη παρουσιάζει τη μέχρι τώρα πορεία της, τις απόψεις της σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο θέατρο και τις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο COVID-19 καθώς και την ιδιαίτερα πρωτότυπη παράσταση που σκηνοθετεί, το ΘΑΥΜΑ που ουσιαστικά είναι μια θεατρική συναυλία με σημαντικούς συντελεστές, όπως ο διεθνούς φήμης μουσικός Γιώργος Φακανάς και οι ηθοποιοί Παναγιώτα Βλαντή και Θανάσης Κουρλαμπάς.

Το «ΘΑΥΜΑ» αναζητά το φως μέσα από ένα οδοιπορικό σε 10 περιοχές της Ελλάδας. Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Πελοπόννησος, Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Κρήτη. Ένα ταξίδι που εικονογραφείται με ηχοχρώματα, αφηγήσεις, μουσικές και εικόνες, τα οποία λειτουργούν ως σύγχρονοι χοροί, αλλά και λυρικές περιπλανήσεις, απόηχοι μιας αισιόδοξης ματιάς απέναντι στον κοινό μας τόπο, το παρόν και το μέλλον μας.

Η θεατρική συναυλία παρουσιάζεται από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στην αίθουσα Αθηνact-Αθηνά Live (μέσα στο Ωδείο Φακανά) Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο.

 

 

Στη συνέχεια της εκπομπής, η σκηνοθέτις Μαρίλλη Μαστραντώνη / ΕΝΤΡΟΠΙΑ Ensemble παρουσιάζει την παράσταση «Η πολιορκία της Elusia», αποτέλεσμα του Διεθνούς Project ΕXTENDED UNIVERSE (Διευρυμένο Σύμπαν), μια συνεργασία με φορείς και καλλιτέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Δανία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα transmedia εγχείρημα, που εστιάζει στη δημιουργία θεατρικών κειμένων που αφορούν στους νέους σε στενή συνεργασία μαζί τους, τη χρήση ψηφιακών μέσων στην εξέλιξη της αφήγησης, και την παραγωγή παραστάσεων υψηλής ποιότητας που διερευνούν θέματα γύρω από την Εξουσία, την Ουτοπία και τη Νεανική Κουλτούρα. Σημαντικό κομμάτι του project ήταν και η προβλεπόμενη ενεργή συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής διαδικασίας νέων (15-25 ετών) ως Υοuth Αdvisory Βoard (Συμβούλια Νέων) μέσα από digital πλατφόρμες και βιωματικά εργαστήρια. Μετά τις συναντήσεις των συνεργαζόμενων φορέων στην Αθήνα (10-14 Δεκεμβρίου 2018), την Βαρκελώνη (30 Απριλίου-4 Μαϊου 2019) και το Λονδίνο (9-11 Οκτωβρίου 2019), το Project ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο 2020 με τις κατά τόπους πρεμιέρες των πρωτότυπων έργων που οι τέσσερις επιλεγμένοι συγγραφείς έγραψαν, προσφέροντας ο καθένας τη δική του εκδοχή του κοινού ουτοπικού μας σύμπαντος, με την επωνυμία ELUSIA!

Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο μεταφρασμένος και στο εξωτερικό Χρήστος Οικονόμου.

Η παράσταση παρουσιάζεται ήδη από τις 23 Οκτωβρίου και έως τις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Ν. Κόσμος.  

Τέλος η Μαριλλή Μαστραντώνη αποκαλύπτει και το επόμενο project της, το Intimate Bridges, που έχει σχέση και με τη Βιέννη.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ στο Hephaestus Radio που εκπέμπει διαδικτυακά σε 165 χώρες του κόσμου και στην πολιτιστική του εκπομπή, Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ που θα μεταδοθεί την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 7μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 8μ.μ., ώρα Ελλάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ τα παρακάτω links και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΚΡΟΑΣΗ:

http://radio.hephaestuswien.com

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

Στο Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hsservices.HephaestusRadio

Και στο Amazon App

https://www.amazon.com/HS-services-Hephaestus-Radio/dp/B083DYRVJ5/ref=sr_1_1?keywords=Hephaestus+Radio&qid=1579687052&sr=8-1

Αφήστε μια απάντηση