Ομογένεια Παροικιακά Νέα

Τρίτη πεζοπορία ΣΕΦΕΒ

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΣΕΦΕΒ,

την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη μας πεζοπορία.

Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή «Wiener Wasserleitungswanderweg» (απόστασης 12 χλμ) κατά μήκος του νότιου υδραγωγού που τροφοδοτεί τη Βιέννη, μέσα από τους αμπελώνες στους πρόποδες του Wienerwald (Weinregion Thermenregion).

Η διαδρομή γενικά είναι επίπεδη και βατή (μονοπάτι μέσα από χωράφια) και δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία. Στο δεύτερο ειδικά ήμισυ υπάρχουν ενδεχομένως και μερικές δυνατότητες για μικρές στάσεις σε ausgesteckte Heuriger (σταντ με κρασιά και πρόχειρο φαγητό). Η διαδρομή όμως χαρακτηρίζεται από έλλειψη σκιάς, οπότε λάβετε αντίστοιχα μέτρα εκ των προτέρων (βλ. παρακάτω).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο https://www.wienerwald.info/a-1-wiener-wasserleitungswanderweg (Σημείωση: η διαδρομή κανονικά είναι έως το Bad Vöslau, εμείς όμως θα πάμε έως το Baden).

Θα βρεθούμε στις 09:10 στο Hauptbahnhof έξω από τα εκδοτήρια της ÖBB (ισόγειο), όπου θα αγοράσουμε τα εισιτήρια και θα πάρουμε το S3 για Mödling (αναχώρηση 9:32). Η διαδρομή διαρκεί 24 λεπτά. Η επιστροφή θα είναι από Baden με τρένο για το Hauptbahnhof. Θα χρησιμοποιήσουμε το Einfach-Raus-Ticket. Η τιμή ανά άτομο, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων (μεταξύ 9,4€ και 13€).

Η διάρκεια υπολογίζεται σε 3,5- 4 ώρες με χαλαρό ρυθμό, συν τις στάσεις για διάλειμμα, φαγητό κτλ–> περίπου στις 6 ώρες. Eάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και στάση για καφέ/γλυκό/παγωτό στο Baden, όπου σε αυτή την περίπτωση η διάρκεια θα είναι μεγαλύτερη.

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε, είτε μέσω facebook, είτε μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης (office@sefev.at) μέχρι τις 05.09. το αργότερο, καθώς θα χρειαστεί να κάνουμε κράτηση σε κάποιο Heuriger για φαγητό και κρασί είτε στο Gumpoldskirchen είτε στο Pfaffstätten, περίπου στη μέση της διαδρομής.

Σημειώνουμε ότι ως σύλλογος αναλαμβάνουμε μεν να οργανώσουμε μια κοινή εκδρομή, αλλά δεν είμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο ή ορειβατικός όμιλος, και δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη για τυχόν ατυχήματα. Φυσικά θα λάβουμε προφυλάξεις, καθώς θα έχουμε μαζί μας έξτρα νερό και κιτ με πρώτες βοήθειες, αλλά εφιστούμε την προσοχή όλων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν, στην ατομική υπευθυνότητα και την κατάλληλη προετοιμασία του καθενός, ώστε να έχουμε όλοι μας μια ευχάριστη και ασφαλή εκδρομή.

Συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι:

  1. Φροντίστε να είστε ξεκούραστοι, να φάτε ένα καλό πρωινό και να πιείτε αρκετό νερό πριν ξεκινήσετε.
  2. Να έχετε μαζί σας αρκετό νερό (1-1,5 lt), κάποιο σνακ για την πορεία (όχι ιδιαίτερα αλμυρό, π.χ. energy bars), γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο και να φοράτε άνετα και ελαφριά ρούχα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μια δεύτερη μπλούζα, καθώς και ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες.
  3. Να φορέσετε αθλητικά παπούτσια, που να είναι άνετα και να μη γλιστράνε.

ΥΓ για όποιον ενδιαφέρεται για την ύδρευση της Βιέννης, υπάρχουν μερικά περιεκτικά άρθρα στην Βικιπαίδεια:

https://en.wikipedia.org/wiki/First_Vienna_Mountain_Spring_Pipeline

https://de.wikipedia.org/wiki/Wiener_Wasserversorgung

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την ημερα: Έφη (067762102409)

Φιλικά,
το Δ.Σ.

Πηγή εικόνας: επίσημη σελίδα του wienerwald.at
https://noew.infomaxnet.de/data/imxplatformj/images/httpsimgoastaticcomimg40521345.jpg

 

Αφήστε μια απάντηση