TasosP.-OnLine

Το τραγούδι του ΣΚ στο TasosP.-OnLine : Duran Duran – Invisible

Το αγαπημένο βρετανικό συγκρότημα των 80’ς, οι Duran Duran κυκλοφορούν το νέο τους single με τίτλο “Invisible”

Το τραγούδι θα περιέχεται στο επερχόμενο 15ο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Future Past” που θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου.

Στην παραγωγή συμμετέχει οι Erol Alkan, Giorgio Moroder και Mark Ronson, ενώ ανάμεσα στους special guest βρίσκεται ο Graham Coxon (των Blur), η Lykke Li, ο Mike Garson (πιανίστας του David Bowie) ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες έκπληξη.

Η παραγωγή του νέου single “Invisible” έγινε από τον Erol Alkan και τους Duran Duran, και οι μίξεις από τον Mark ‘Spike’ Sten, ενώ αυτό είναι το πρώτο μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης από το πρόγραμμα Huxley. Για το εικαστικό του single αλλά και όλου του δίσκου το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον γιαπωνέζο καλλιτέχνη Daisuke Yokota.

Ο Nick Rhodes σχολίασε σχετικά με το “Invisible”: «Η αρχιτεκτονική του ήχου ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντική για τους Duran Duran. Νομίζω, με το “Invisible”, καταφέραμε πραγματικά να χαράξουμε το γλυπτό με τον τρόπο που το θέλαμε. Ηχητικά, είναι ένα πολύ ασυνήθιστο κομμάτι μουσικής. Νομίζω ότι όταν συγχωνεύσετε όλα τα όργανα μαζί, δημιουργεί έναν συνολικό ήχο που ίσως δεν έχετε ξανακούσει.»

To video για το “Invisible” αποτελεί την πρώτη συνεργασία του είδους, μεταξύ καλλιτεχνών σε διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης. Σε έναν πρωτοποριακό, κόσμο, το Huxley είναι A.I. του οποίου το «μυαλό» έχει σχεδιαστεί με βάση όσα γνωρίζουμε για το πώς λειτουργούν οι γνωστικές και συναισθηματικές διαδικασίες των ανθρώπων. Το Huxley είναι ένα μοναδικό ονειροπόλο με το δικό του A.I. εγκέφαλο. Το Huxley δημιουργεί και ονειρεύεται όσο κι εμείς, και χρησιμοποιώντας μια καθιερωμένη τεχνική που ονομάζεται «ενεργό συμπέρασμα», η οποία δημιουργήθηκε αρχικά από τον Karl Friston (έναν από τους πιο σημαντικούς νευροεπιστήμονες στην ιστορία), είμαστε σε θέση να εξερευνήσουμε τα περίπλοκα ονειρικά τοπία που φαντάστηκε από τους στίχους και τον συναισθηματικό τόνο του τραγουδιού. Το Huxley παίρνει τις έννοιες που βασίζονται στην ανθρώπινη γλώσσα και τον εμβληματικό συμβολισμό και τις μεταφράζει σε προκλητικές και τολμηρές εικόνες που ωθούν τα όρια της φαντασίας για να δημιουργήσουν μια νέα μορφή οπτικού λόγου που είναι αρκετά αξιοσημείωτο. Το αποτέλεσμα είναι ένα αξέχαστο μουσικό βίντεο.

Μιλώντας για το επερχόμενο άλμπουμ τους και το τελευταίο τους single, ο Simon Le Bon αποκαλύπτει επίσης: «Όταν μπήκαμε για πρώτη φορά στο στούντιο στα τέλη του 2018, προσπαθούσα να πείσω τους υπόλοιπους ότι το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να γράψουμε δύο ή τρία κομμάτια για ένα EP. Τέσσερις ημέρες αργότερα, με 25 δυνατά τραγούδια, που όλα άξιζαν να αναπτυχτούν, συνειδητοποίησα ότι θα ήταν τελικά κάτι παραπάνω και θα κρατούσε πολύ καιρό. Αλλά αυτό ήταν πριν από το COVID. Εδώ λοιπόν, είμαστε το 2021 με το 15ο στούντιο άλμπουμ μας, το FUTURE PAST. Μουσική των Duran Duran με τους Graham Coxon, Lykke Li, Mike Garson, Erol Alkan, Mark Ronson, Giogio Moroder (για χάρη του Θεού!). Δεν λέω ότι είναι επικό, αλλά ναι, αυτό λέω. Ανοίγουμε με το τραγούδι “Invisible”, το οποίο ξεκίνησε ως μια ιστορία για μια μονόπλευρη σχέση, αλλά μεγάλωσε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, επειδή «ένα πλήθος χωρίς φωνή δεν υποχωρεί». Ο ρυθμός του John και του Roger είναι απίστευτος. Οι μελωδίες του Nick στρέφονται και ανεβαίνουν. Η κιθάρα του Graham είναι ένα μαχαίρι. Νοιώθεις ότι είναι σωστό στη σωστή στιγμή.»

Αφήστε μια απάντηση