Angels PR Music Promotion

Ακούσαμε το άλμπουμ των TALES OF THE OLD με τίτλο “The Book Of Chaos”

Οι Tales Of The Old είναι μια Symphonic Dark Ambient Power Metal μπάντα από την Αθήνα. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2010 από τον πληκτρά Τζανάκη Μιχάλη, ο οποίος είναι ο κύριος συνθέτης και ενορχηστρωτής της μουσικής τους. Η αγάπη του για το Symphonic Metal και μπάντεs όπως οι Rhapsody, Nightwish, Therion, Haggard και άλλες, τον οδήγησαν να δημιουργήσει ένα συγκρότημα, με σκοπό να υπηρετήσει αυτό το είδος από μια σκοτεινότερη πλευρά και τα κατάφερε δίνοντας το στίγμα του μέσα από ένα demo και ένα EP που κυκλoφόρησε με το πρωταρχικό του line up.

Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια, ανείπωτων δυσκολιών και εμποδίων (μια περίοδος στην οποία ουσιαστικά  δεν υπήρχε το συγκρότημα), ο Τζανάκης αποφάσισε να αναμορφώσει ολόκληρη την μπάντα και να δώσει ζωή στο όνειρό του. Νέα μέλη, νέα πραγματικότητα, ένα εντελώς νέο όραμα.

Το πρώτο album της μπάντας “The Book Of Chaos” έγινε πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια! Ένα έργο που δημιουργήθηκε και σημαδεύτηκε κομμάτι κομμάτι από μόχθο και ατελείωτες θυσίες! Ένα έργο που ποτέ δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά χωρίς τη συμβολή και τη σκληρή δουλειά του μοναδικού πιθανού συμπαραγωγού για τους Tales Of The Old, τον εγκέφαλου του Power Metal  στην Ελλάδα, Bob Katsionis, ο οποίος είχε συμβάλλει και στο EP “The Passageway From Hell To Earth” που είχε κυκλοφορήσει το 2012 από την μπάντα.

Ο δίσκος αυτός λοιπόν με Τζανάκη και Bob Katsionis έχει ήδη μεγάλες βλέψεις και όταν πατήσεις το play δείχνει να σε δικαιώνει από την αρχή. Με τρία πολύ δυνατά κομμάτια, έρχεται να μπει στα αυτιά σου και να σε κάνει να χτυπηθείς με μανία μέσα από μία σκοτεινή συμφωνική power metal ατμόσφαιρα παρουσιάζει ουσιαστικά ένα concept. Ένα concept που δίνει ροή στο album με τους Tales Of The Old να δείχνουν τα δόντια τους εξ αρχής. Τζανάκης, Katsionis και λοιποί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στην ενορχήστρωση των τραγουδιών και σου προσφέρουν ένα αποτέλεσμα ανάμεικτο. Ένα αποτέλεσμα που και θα σε κάνει να κοπανηθείς, αλλά και να ταξιδέψεις με μελωδίες που στηρίζονται πολύ στα πλήκτρα που συναντάμε.

Εκτός όμως από όλα αυτά τα ωραία τραγούδια, στο νέο album “The Book Of Chaos” θα συναντήσεις και καλή συγγραφή στους στίχους αλλά και φυσικά άριστα φωνητικά με τους guest να αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά ποιοι πραγματικά είναι. Φυσικά μιλάμε για τον Sakis Tolis και Fabio Lione, οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά με το ηχόχρωμα της φωνής τους. Και μάλιστα ο Fabio αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του album βγάζοντας ασπροπρόσωπους όσους περίμεναν πολλά από αυτόν, αλλά και όσους είναι πιστοί οπαδοί του είδους του. Είναι πραγματικά πολύ δυνατό χαρτί τα φωνητικά του νέου album και σίγουρα θα σας μαγέψουν!

Αυτό όμως που δεν πρέπει να παραληφθεί με τίποτα και είναι εδώ για να σε κάνει να ξεχωρίσεις αυτή την μπάντα από τις υπόλοιπες του ανάλογου είδους, είναι η θεατρικότητα που εκφράζεται σε αυτό το πρώτο album των Tales Of The Old. Υπάρχει σε όλο το μήκος το και πλάτος του δίσκου και αποτυπώνει σίγουρα τον χαρακτήρα του συγκροτήματος. Και είναι πολύ σημαντικό όταν κάτι τέτοιο μπορεί να διακριθεί στην πρώτη κιόλας full length κυκλοφορία μιας μπάντας.

Πιστεύω λοιπόν ότι δεν πρέπει να χάσετε αυτό το νέο album των Tales Of The Old που τιτλοφορείται ως “The Book Of Chaos”. Έχει όλο το πακέτο και εμπεριέχει μεγάλα ονόματα που όταν τα βλέπεις να συνδυάζονται απλά κάνουν μία μουσική έκρηξη στο μυαλό σου γεννώντας αυτό το συγκρότημα που θα μπει στα αγαπημένα σου! Οπαδοί του power metal και της καλής μουσικής, απλά ακούστε τους!

 

https://www.facebook.com/talesoftheold/ 

https://www.youtube.com/channel/UCAWqoRoYcp5yfgZbVph7C3g 

https://www.instagram.com/talesoftheoldofficial/

https://talesoftheoldofficial.bandcamp.com/ 

https://open.spotify.com/artist/4543XNQH6xyo6CVOjQXMPW 

Tales of the Old feat. Fabio Lione – Heavens In War (Official Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=Dxq4MKA8AXA

TALES OF THE OLD feat. FABIO LIONE – Beware

https://www.youtube.com/watch?v=YBypuPDhINw

 

Αφήστε μια απάντηση