Angels PR Music Promotion

Οι PERFECT MESS μιλούν στο Hephaestus

Πειτε μας λίγα λόγια για σας;

Είμαστε μια μπάντα με καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας. Ξεκινήσαμε ως τρίο και παρουσιάσαμε τον πρώτο μας ομώνυμο δίσκο (Perfect Mess) το Νοέμβριο του 2017. Πλέον είμαστε τέσσερις και στην τελευταία μας κυκλοφορία τα μέλη της μπάντας είναι οι Σπήλιος Ηλιόπουλος στη ρυθμική κιθάρα και στα φωνητικά, ο frontman της μπάντας,  Βασίλης Κουρκουτάς δεύτερος κιθαρίστας και φωνητικά, Γιάννης Βόλλαρης στο μπάσο και  Σπήλιος Ηλιόπουλος (Dt) ντράμερ και φωνητικά. Εδώ να αναφέρουμε ότι ο Βασίλης Κουρκουτάς αντικατέστησε τον Κώστα Διαμαντόπουλο μετά το πέρας των ηχογραφήσεων του νέου μας άλμπουμ.

 

Τι ρόλο κατέχει στην ζωή σας  η μουσική;

Είναι εσωτερική ανάγκη, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είχαμε από μικροί κλίση σε αυτήν ή όπως συνηθίζουμε να λέμε πάντα ,δε γίνεται αλλιώς πάντα θα παίζουμε μουσική. Όλοι μας έχουμε συμμετάσχει από τα σχολικά μας κιόλας χρόνια σε αρκετές μπάντες ο καθένας και μόλις διαπιστώσαμε τη μουσική χημεία μεταξύ μας, ιδρύθηκαν οι Perfect Mess.

 

Πως θα χαρακτηρίζατε  την συνεργασία με τη Spider Music;

Για μας είναι ο δίαυλος προς τον έξω κόσμο. Μέσω των προωθητικών της ενεργειών και της εμπειρίας της σε αυτό το κομμάτι ελπίζουμε και θέλουμε να μας φέρει σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό. Είναι ο ιθύνων νους που μας οδηγεί προς τα μπρος.

 

Η  Spider music είναι το όνομα που σας καθιέρωσε στο χώρο;

Είναι νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο.

 

Πως προέκυψε ο τίτλος του άλμπουμ , “Breathe”;

Είναι το παιδί μιας δύσκολης παγκόσμιας συγκυρίας της οποίας και εμείς υπήρξαμε θιασώτες. Το Breath είναι η ανάσα που πήραμε μέσα από ότι έχει συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια και το ίδιο θα θέλαμε να νιώσουν και όσοι ακούσουν το δίσκο. Αντιστρέψαμε το μήνυμα δολοφονίας του Αμερικανού Floyd από αστυνομικό και θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας, καταναγκασμού και απειλής ενάντια σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα;

10 χρόνια σοφότερους και κατά 10 χρόνια ωριμότερους έφηβους να γράφουμε μουσική και να ηχογραφούμε άλμπουμ ακάθεκτοι..

 

Τι βάρος έχει για σας η λέξη ανταγωνισμός και αν τον έχετε βιώσει μέχρι τώρα;

Θεωρούμε ότι στη μουσική όπως και σε κάθε τέχνη ο στόχος είναι τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιείς ,η αμεσότητα και προπάντων η ειλικρίνεια. Αν ο ανταγωνισμός αναφέρεται σε αυτό το επίπεδο ,τότε ναι προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σε οποιαδήποτε άλλη έκφανσή του είναι μια ανούσια λέξη δίχως έννοια. Στην εποχή μας ακόμα και αν αποκλειστείς με κάποιο τρόπο μεθοδευμένα  και δόλια λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού ας πούμε, από τη στιγμή που διατηρείς διαδικτυακό κοινό, επιβάλλεσαι όπως και να έχει.

 

Tι θέση παίρνετε σε σχέση με το κίνημα #metoo και τι μήνυμα θα έδινες στις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση;

Τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ του κινήματος #metoo  και ενάντια σε όλες τις ξεπερασμένες πατριαρχικές πεποιθήσεις και ταμπού σε όλους τους χώρους. Ξέρετε δεν είναι απλά κάποιες κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι γενικευμένο φαινόμενο. Χρειάζεται ειδικό νομοθετικό πλαίσιο και κυρίως τα θεσμικά όργανα να λειτουργούν σωστά έτσι ώστε   οι θύτες να τιμωρούνται με αυστηρότητα για να έρθουν τα πράγματα στην επόμενη γενιά  στη θέση τους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι γυναικοκτονίες εξελίσσονται σε μάστιγα και έχουν άμεση σχέση. Οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση πρέπει να καταγγέλλουν και να διώκουν ποινικά τους θύτες τους αγνοώντας τον κοινωνικό περίγυρο ή τους ενδοιασμούς τους. Εδώ όμως πρέπει και η πολιτεία να τις προστατεύει ανάλογα για να ανοίξει η βεντάλια και να σπάσει το απόστημα.

 

Πιστεύετε πως το μουσικό στερέωμα, βοηθάει νέα και ταλαντούχα παιδιά όπως εσύ να εξελιχθούν και να αναδειχθούν;

Τα πράγματα πλέον έχουν μετατοπιστεί στο διαδίκτυο, όπως προείπαμε. Μπορεί κάποιος αν θέλει και με λιγότερο ταλέντο ίσως στη μουσική ,αλλά με χρόνο και διάθεση να προωθήσει αυτό που κάνει να αναδειχθεί. Το μουσικό στερέωμα δεν είναι αυτό που νομίζουμε ότι είναι. Έχει μεταλλαχθεί. Είναι και στο χέρι του καθένα δηλαδή. Για να απαντήσουμε όμως στην ερώτηση θα πούμε ότι στη ροκ  πάντα υπήρχε μια σύμπνοια και ένας σεβασμός. Στη συγκεκριμένη σκηνή δίνονται ευκαιρίες σε κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο ταλαντούχο και ειλικρινή καλλιτέχνη.

Που θα σας  απολαύσουμε από εδώ και πέρα;

Σκοπεύουμε το επόμενο διάστημα να μας βρει στο δρόμο. Δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός στα πλάνα μας. Θα ξεκινήσουμε σίγουρα με την παρουσίαση του νέου μας δίσκου στα πλαίσια της προώθησής του σε όσες το δυνατόν περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα. Οπότε μείνετε συντονισμένοι στο κανάλι μας και θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή που θα παρουσιαζόμαστε ζωντανά.

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/ 

www.spider-music.com 

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w 

Perfect Mess | Breathe | Official Release 

https://www.youtube.com/watch?v=mh_ag-HJyEY 

 

Αφήστε μια απάντηση