Χωρίς κατηγορία

Ακούσαμε το άλμπουμ των Αμερικανών SLOW BURNING CAR με τίτλο “Projection”

 

Οι SLOW BURNING CAR αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά έφτασαν αισίως στην κυκλοφορία του 5ου άλμπουμ τους! Το ανεξάρτητο σχήμα από το Los Angeles κυκλοφορεί μια ακόμη πολύ δυνατή δουλειά που κινείται στον χώρο του heavy-alternative rock με ισχυρές πινελιές heavy metal και κάποια grunge, space rock, και psych/garage rock περάσματα. Έτσι, το Projection έχει πολύ ενδιαφέρον για μια πλειάδα ακροατών.

 

Το άλμπουμ ξεκινά πολύ δυνατά με το Public Cynic, μια σύνθεση που εντυπωσιάζει αμέσως με την ποικιλομορφία της και τις εναλλαγές από ήρεμα σε δυνατά σημεία και τούμπαλιν. Γενικά το κομμάτι, όπως και το σχήμα γενικότερα, έχει έντονη, εφηβική θα λέγαμε, 90’s ενέργεια που συνεπαίρνει τον ακροατή, θυμίζοντας στα πιο σκληρά σημεία τις grunge rock, punk rock, αλλά και old american hardcore ρίζες του σχήματος ως προς τον ήχο. Τα διπλά φωνητικά (ανδρικά και γυναικεία) έχουν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δίνουν ξεχωριστό χρώμα και δημιουργούν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο άλμπουμ.

 

Το single Ladish Man είναι ένα αντιπρπσωπευτικό κομμάτι του Projection και δικαίως επελέγη ως single. Το Diamond In the Rough κουβαλάει όλη αυτή την 90’s heavy rock ατμόσφαιρα που όμως έχει βάση και αναφορές στα 70’s και τους AC/DC και Led Zeppelin ως προς τα riffs. Τα γυναικεία φωνητικά ακούγονται εκπληκτικά και δένουν υπέροχα με το κομμάτι.

 

Το Memoirs of a Gentleman Ghost έχει πολύ ωραίες απαγγελίες που τρέχουν παράλληλα με το κανονικό τραγούδι, θυμίζοντας τις πρώτες δουλειές των τρομερών Ιρλανδών Therapy? και των αγαπημένων μας Placebo. Πανέξυπνο τραγούδι με φοβερή ιδέα, riff δυναμίτη, έξυπνες κιθαριστικές φράσεις, σφιχτοδφεμένο και γκρουβαριστό rhythm section με το μπάσο να κάνει τρομερά πράγματα, και 90’s alternative/industrial ατμόσφαιρα, ενώ οι Slow Burning Car εδώ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και βιολί σε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του άλμπουμ!

 

Το The Quantum Mariner στέκεται ανάμεσα στους Pixies, Queens of the Stone Age και Mudhoney με κάποια space περάσματα που απογειώνουν την ακατέργαστη και ωμή Stooges punk ενέργειά του σε ένα εκπληκτικό κομμάτι που μπορεί να παιχτεί άνετα σε οποιοδήποτε rock club του κόσμου!

Το Seems So Nice είναι μια μελαγχολική αμερικάνικη μπαλάντα βγαλμένη από τον alternative ήχο των 90’s (Sonic Youth, Pearl Jam, R.E.M.), ενώ κάπου εκεί κοντά βρίσκονται και οι Neil Young και Bob Dylan. Το 9 λεπτο Gardens in Space είναι ένα επίσης πάρα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι με τρομερή ανάπτυξη και ψυχεδελο-space rock αναφορές.

 

Πολύ ενδιαφέρον και το φέροντα ελληνικό τίτλο Meraki που θυμίζει Poll, Δάμων και Φιντίας και γενικά την γενιά του ελληνικού rock του ’70. Το κομμάτι έχει σαφείς ψυχεδελικές αναφορές, οι στίχοι είναι στα ελληνικά ενώ οι Slow Burning Car δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και μπουζούκι!

 

Είναι φορές που το underground βγάζει διαμάντια. Και ένα από αυτά είναι οι Slow Burning Car. Αν αγαπάτε το σκληρό rock των 70’s, αλλά και των 90’s, αν αγαπάτε το grunge/alternative rock, αλλά και το heavy rock και hard rock, θα ήταν εγκληματικό να αγνοήσετε αυτό το υπέροχο σχήμα που κάνει πραγματικά πολύ σοβαρή δουλειά και ροκάρει επίσης πολύ δυνατά! Το Projection είναι τέλεια μουσική υπόκρουση τόσο για ακρόαση στο σπίτι, όσο και για ταξίδια με το αυτοκίνητο! Δημιουργεί ένα φανταστικό αίσθημα ελευθερίας και καλής ενέργειας! Τσεκάρετέ το οπωσδήποτε!

 

www.slowburningcar.com

www.facebook.com/slowburningcar

www.soundcloud.com/slowburningcar

www.instagram.com/slowburningcar

https://www.youtube.com/user/SlowBurningCar

SLOW BURNING CAR – LAD-ISH MAN

https://www.youtube.com/watch?v=I41zC-E85Qo