Παροικιακά Νέα Συνεντεύξεις Συνταγές

ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ: συνέντευξη με τους Ηλία Μαμαλάκη και Παναγιώτη Σκλήρη

 

Συνομιλήσαμε με τον κο. Ηλία Μαμαλάκη και τον κ. Παναγιώτη Σκλήρη, Manager των καταστημάτων “Μπουκιά και Συχώριο” και του  “Catering by Elias Mamalakis”

 

Συνέντευξη στην Κ.Μ.

Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς!

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση και έχουμε μία κοινή αγάπη, την αγάπη για το καλό φαγητό. Παρατηρήσαμε πως όσο ο ρυθμός και οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής  αυξάνονται ολοένα και περισσότερο περισσέυει ελάχιστος ή και καθόλου χρόνος για απλά, θα λέγαμε καθημερινά, πράγματα όπως είναι η μαγειρική. Ως Ηλίας και Παναγιώτης θελήσαμε να δώσουμε μία λύση σε αυτό το πρόβλημα, προσφέροντας μαγειρευτό φαγητό σε προσιτές τιμές.

 

Πολύ ενδιαφέρον, και όταν λέτε μαγειρευτό φαγητό τί ακριβώς εννοείτε?

Δουλεύουμε με ένα συγκεκριμένο μενού, το οποίο βγαίνει και αναρτάται στην ιστοσελίδα μας. Αφού συνεδριάσουμε με τους σεφ μας και ειδικούς διατροφολόγους, προγραμματίζουμε γεύματα για το διάστημα δύο μηνών. Φυσικά υπάρχουν πάντα και συγκεκριμένες επιλογές, οι οποίες σερβίρονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Δηλαδή τι μπορεί να βρει κάποιος στο μενού σας?

Το μενού μας περιέχει λίγο-πολύ τα πάντα! Κάποιος μπορεί να επιλέξει καθημερινά ανάμεσα σε λαδερά, όσπρια, κρέας και ψάρι, ενώ υπάρχουν σταθερά και πολλές διαφορετικές επιλογές σε σαλάτες και επιδόρπια! Βασιζόμαστε στις μεσογειακές γεύσεις αλλά συχνά δοκιμάζουμε και συνταγές από το εξωτερικό!

Φανταζόμαστε πως το να προσφέρει κάποιος όλη αυτή την ποικιλία δε θα είναι εύκολο εγχείρημα!

Θεωρούμε πως όταν αγαπάς κάτι, κάνεις τα αδύνατα δυνατά παρά τις όποιες δυσκολίες.

 

Πως διασφαλίζετε την ποιότητα του φαγητού?

Γνωρίζοντας καλά τις γεύσεις που θέλουμε να σερβίρουμε! Ο Ηλίας Μαμαλάκης, με πολυετή πείρα στο χώρο της γαστρονομίας, δε θα συμβιβαζόταν ποτέ με κάτι λιγότερο του αρίστου!

Περιγράψτε μας μία μέρα στην κουζίνα σας!

Στην πραγματικότητα μια τυπική μέρα μας ξεκινάει πολύ πριν μπούμε στην κουζίνα! Επιλέγουμε προσεκτικά, ένα – ένα  τα υλικά μας από εκλεκτούς προμηθευτές. Αφού συλλέξουμε όλα τα απαραίτητα, ξεκινάμε να μαγειρεύουμε – πολλές φορές από τα χαράματα- προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας. Όλα τα φαγητά μας διατηρούνται ζεστά και φροντίζουμε, αυτό που σερβίρουμε να είναι πάντα φρέσκο.

Έχετε κάνει σα να λέμε τον απόλυτα σωστό υπολογισμό μερίδων για τις καθημερινές ανάγκες?

Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς με ακρίβεια! Όπως προαναφέρθηκε, έχουμε ως γνώμονα το φαγητό που σερβίρεται να είναι πάντα φρέσκο.  Προσέχουμε η παραγωγή μας να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών μας, ωστόσο καμιά φορά περισσεύουν μερικές μερίδες.

 

Και τι κάνετε με αυτές τις μερίδες?

Στην εποχή που ζούμε θεωρούμε ντροπή να πετάμε φαγητό, επομένως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν πέρασε ποτέ από τη σκέψη μας! Πέρα από την αγάπη μας για το καλό φαγητό και την μαγειρική, μας διακατέχει ένα μεγάλο συναίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας και αυτά τα δύο τα διαχωρίζουμε επίτηδες ως έννοιες! Εμείς λοιπόν, διαθέτουμε όλες τις μερίδες που μας περισσεύουν είτε στην εκκλησία, είτε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που μεριμνούν για τα συσσίτια της πόλης μας.

 

Κάνετε και άλλες τέτοιες δράσεις?

Προσπαθούμε όποτε προκύπτει κάποια ανάγκη και μπορούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα! Θεωρούμε αδιανόητο πως σε μία τέτοια περίοδο, με τόσα προηγμένα τεχνολογικά μέσα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πεινάνε. Ακόμα, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και σε ό,τι αφορά στις φυσικές καταστροφές, ενδεχόμενα που ο άνθρωπος δε μπορεί να προβλέψει. Πριν … παραδώσαμε … μερίδες φαγητό στα Πολιτικά Ευβοίας και αυτό αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα της κοινωνικής μας προσφοράς. Τέλος, ακόμα και σε ό,τι αφορά στο προσωπικό μας, θέλουμε να εντάσσουμε στην ομάδα μας, όπου αυτό είναι εφικτό άτομα από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Όλα αυτά ακούγονται πάρα πολύ ωραία!
Δε ρωτήσαμε όμως τα βασικά, που μπορούμε να σας βρούμε,τι άλλες υπηρεσίες παρέχετε και σε ποιους απευθύνεστε!

Θα ξεκινήσουμε να απαντάμε αντίστροφα! Απευθυνόμαστε στον καθένα που έχει όρεξη για σπιτικό φαγητό υψηλής ποιότητας. Από τους εργαζόμενους που αναζητούν να φάνε κάτι υγιεινό στο γραφείο, στους φοιτητές που είναι μακριά από το σπίτι τους και ψάχνουν τις γεύσεις της μαμάς μέχρι την εργαζόμενη μητέρα που δεν πρόλαβε να μαγειρέψει και δε θέλει να φάει ανθυγιεινά το παιδί της! Επιπλέον, περνώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης δραστηριοποιούμαστε και ως catering  και αναλαμβάνουμε κάθε είδος ιδιωτικής δεξίωσης (γάμους, βαπτίσεις, παιδικά πάρτυ, γιορτινά τραπέζια) αλλά και εταιρικές εκδηλώσεις, ενώ συγχρόνως φροντίζουμε και για την σίτιση των υπαλλήλων μεγάλων εταιρειών.
Μπορείτε να μας βρείτε στα δύο καταστήματα μας, στο Ψυχικό και την Κηφισιά! Να αναφέρουμε επίσης πως οι πελάτες μας μπορούν να έρθουν να παραλάβουν οι ίδιοι το φαγητό τους, να το παραδώσουμε εμείς στην πόρτα τους και να παραγγείλουν είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικώς.

Να ρωτήσουμε και τι έχετε στα μελλοντικά σας σχέδια?

Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι πως καλωσορίσαμε στο κατάστημα μας στην Κηφισιά μία νέα υπηρεσία grill, με εκλεκτά κρέατα και γευστικές γαρνιτούρες. Έχουμε όμως και άλλα πλάνα, τα οποία θα κρατήσουμε για έκπληξη για την ώρα!

Κλείνοντας, πείτε μας, τι σημαίνει τελικά για εσάς μαγειρική?

Αν και αυτή η ερώτηση θα μπορούσε να ξεκινήσει μια ολόκληρη συζήτηση από την αρχή, θα περιοριστούμε στα εξής 4:
αγάπη, φροντίδα, προσφορά και μεράκι!

Fb link https://www.facebook.com/MpoukiakaiSychoriohttps://www.facebook.com/cateringbyeliasmamalakis

Insta @mpoukiakaisychorio

Websites https://www.mpoukia-catering.gr/ , https://mpoukiakaisychorio.gr/

PInterest https://gr.pinterest.com/mamalakiscatering/_created/

Αφήστε μια απάντηση