Κύπρος

Συμμετοχή του ΥΠΕΞ Κύπρου στα Συμβούλια Εξωτ. και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

 

Μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στo Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί την Κυριακή για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η Παγκόσμια Πύλη καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Στο πλαίσιο άτυπου γεύματος εργασίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις στην παρουσία των ομολόγων τους της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ.

Την Τρίτη, 12 Απριλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συνέχιση του διαλόγου για το Κράτος Δικαίου και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας θα ανταλλαγούν απόψεις για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Κατά την παρουσία του στο Λουξεμβούργο ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με ομολόγους του ενώ θα συμμετάσχει σε άτυπο πρόγευμα εργασίας που παραθέτει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, κ. Wopke Hoekstra, με προσκεκλημένο τον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κ. Karim A. A. Khan QC.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 13 Απριλίου.

 

Αφήστε μια απάντηση