Ομογένεια

Ανοιχτή επιστολή ευαρέσκειας του Συλλ. Ποντίων Νυρεμβέργης προς το Δ. Π. Θ.

 

Ανοιχτή επιστολή ευαρέσκειας του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης προς την Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για το εκπαιδευτικό έργο της τακτικής συνεργάτιδας του συλλόγου, Δρος Ευσταθιάδου Μυροφόρας

Θέμα: Ανάληψη διδακτικού έργου της Δρ. Λαογραφίας κ. Ευσταθιάδου Μυροφόρας στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παραευξείνιων Χωρών στο Δημοκρίτειο Παν. Θράκης

Αξιότιμε κ. Πρύτανη,

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι του Πρυτανικού Συμβουλίου,

με εξαιρετική ικανοποίηση ο μεταπροσφυγικός ελληνισμός υποδέχεται την ανακοίνωση ανάληψης εκπαιδευτικού έργου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως διδάσκουσας στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παραευξείνιων Χωρών, της Δρος Ευσταθιάδου Μυροφόρας, με διδακτικό αντικείμενο την Λαογραφία των Ποντίων.

Το σωματείο μας, με λόγο γνώσης παρατηρητή, εμπειρία διάδρασης στο κοινό των Ποντίων και αναδίφη της πολιτισμικής κληρονομιάς του ελληνισμού της Ανατολής, εκ μέρους των λοιπών πολιτιστικών παρομοίων αλλά και κάθε αγωνιούντος περί της τύχης του επιζήσαντα οργανισμού της λαογραφίας των Ποντίων, σας επιβεβαιώνει για τον τεράστιο πλούτο εναπομεινάντων στοιχείων, συλλογών, μαρτυριών, αρχείων και εθιμικών συμπεριφορών στις σύγχρονες κοινωνίες μας, που υφίστανται και επιβιώνουν υποκείμενα στην ανάγκη καταγραφής, επιστημονικής μελέτης, αποθησαυρισμού, διδασκαλίας και κληροδοσίας στις επόμενες γενιές των Ελλήνων όπως μάλλον και στις βιβλιογραφίες της παγκόσμιας Γραμματείας.

Η δε επιστημονική κατάρτιση και ήθος της Δρος κας Ευσταθιάδου, η ερευνητική εμπειρία, η βιωματική αντίληψη αλλά και η ευεργετική αχθοφορία της κληρονομιάς του πατρός αυτής, του αείμνηστου Δρος Νομικής και καταξιωμένου λαογράφου του ποντιακού ελληνισμού Ευσταθιάδη Ευστάθιου, εγγυοδοτούν την αγαθή προσδοκία της πανεπιστημιακής κοινότητας στην οποία πρυτανεύετε, για την εγκυρότητα της διάκρισής της, τις ακαδημαϊκές προοπτικές και την τελεσφόρηση του επικείμενου συνεργατικού σας προγραμματισμού.

Αξιότιμε κ. Πρύτανη,

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι στο Πρυτανικό Συμβούλιο,

θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ, η φιλολογία μας περί της επιστημονικής σημασίας και των πολιτικών σημάνσεων της αειθαλούς έρευνας για την εμπειρία της Ρωμιοσύνης της Ανατολής. Βέβαιοι πως συμμερίζεστε θερμά την παραπάνω διαπίστωσή μας, μοιραζόμαστε μαζί σας το ανώτερο αίσθημα μιας ακόμη δικαίωσης της προγονικής Μνήμης του παραευξείνιου ελληνισμού.

Σας απευθύνουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση και ικανοποίηση. Ευχόμενοι κάθε ευκολία και επιτυχία στις ευγενείς φιλοδοξίες της πρυτανικής σας θητείας, παρακαλούμε να μας θεωρήσετε, κατά το μέτρο ημών, αλληλέγγυους του ΔΗΠΑΘ, πολλώ μάλλον αναγνωρίζοντες την έγκριτη επιστημοσύνη του συναδέλφου υμών, Δρος κ. Πετρόπουλου Ηλία, προεδρεύοντος του Τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παραευξείνιων χωρών και συνεπώς του τομέα έρευνας και διδασκαλίας της Ποντιακής Λαογραφίας, της οποίας ως διδάσκουσα ανέλαβε για το ακαδημαϊκό έτος 2021/22, η Δρ. Λαογραφίας κ. Ευσταθιάδου Μυροφόρα.

με εκτίμηση,

για τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης

Λαμπρόπουλος Δημήτρης-πρόεδρος

 

Αφήστε μια απάντηση