Ελλάδα

Ο Γεν. Γραμμ. του AEJ Παναγιώτης Σφαέλος στην ΕΡΤ

 

“H EE πρέπει άμεσα να παρουσιάσει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης”

 

Με αφορμή την μεταναστευτκή κρίση στη Μόρια, ο Δρ Παναγιώτης Σφαέλος* μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Δημητρούλη, “Αναμενόμενα & Μη”. 

Ο Δρ. Σφαέλος, Γεν. Γραμμ. της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων,  ανέπτυξε τις απόψεις του για το θέμα της μετανάστευσης και είπε ότι τα τραγικά γεγονοτα στη Μόρια δειχνουν πως η ΕΕ πρέπει να αλλάξει προσέγγιση και να σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα που βρίσκεται αντιμπέτωπη με μια πολυεπίπεδη κρίση την οποία δεν δύναται να αντιμετωπίσει χωρίς τη βοήθεια της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας. Όπως είπε, η μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων από τη Μόρια στην ενδοχώρα αλλά, κυρίως, σε άλλα κράτη μέλη είναι άμεση ανάγκη. Τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτκή αναγκή για την ΕΕ να παρουσιάσει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αναμένεται να αναθεωρήσει τη Συμφωνία του Δουβλίνου.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:

 

 

*Ο Παναγιώτης Σφαέλος είναι Δημοσιογράφος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Kent, Νομικός-Διεθνολόγος, ειδικευμένος στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Μετανάστευση

 

https://aej.gr

Αφήστε μια απάντηση